Uppfräschning av källaren och förvaring i tvättstugan

∼ innehåller annonslänkar till Ellos, Designonline och Stronger ∼

stronger-2

Tights här, sideboard här och kruka här.

.

.

Godmorgon

.

.

Vilken usel natt jag jag haft i natt. Vinden ven och det knakade och knäppte i huset så att det var stört omöjligt att sova. Vaknade redan vid tre, halv fyra kanske, och låg och vred och vände på mig en bra stund innan jag gav upp och steg ur sängen. Gick ned i köket och satte på kaffe, och så började jag redigera bilder från ett bröllop jag fotat.

.

.

Nu är klockan snart tio, Lillan har vaknat och jag börjar känna mig sugen på att hoppa i säng igen, men se det går inte för sig. Här ska målas källare idag och så snart färgaffären öppnar ska jag åka och handla roller och penslar. Målarfärg det har vi så det räcker till hela kvarteret. Hahaha, ni anar inte hur många burkar det står nere i pannrummet. Om man inte visste bättre skulle man kunna tro att vi säljer färg!

.

.

källare-3 källare-2

.

.

Väggarna i källaren är grundmålade och målade en gång till, men golvet i pannrummet hanns inte med, och golvet i tvättstugan fick fel färg när vi flyttade in (irriterande va?). Det har varit så mycket annat som behövts fixas så vi har inte brytt oss om det förrän nu, men nu ska det äntligen bli helt klart! Och, näe, källaren är inte längre sådär clean och fin, den är belamrad med en massa saker… Men bara allt blir målat och klart ska jag ta tag i det också!

.

.

För att få bra ordning skulle jag behöva ett antal sådana här praktiska hyllor, några skoskåp av den här rejält tilltagna modellen och några sådana här klädhästar att säsongsförvara jackor på. Vi har gott om utrymme där nere, hela ca 135 kvm totalt, så det gäller bara att maximera förvaringslösningarna på bästa sätt. Min tanke är att hela tvättstugan ska bli en enda stor ”garderob” där jag kan tvätta och torka, och samtidigt förvara säsongskläder, skor, sänglinne, dukar, gardiner som inte används, etc etc. Egentligen vill jag ha allt som har med textilier och skor att göra där inne. Skulle vara så skönt att ha allt samlat.

.

.

Källaren är oisolerad, men väggarna består av ca 40-50 cm tjocka granitblock, så temperaturen sjunker aldrig under 15 grader vintertid och går aldrig över 20 grader på sommaren. Vi har både ett stort varmt element och en avfuktare som går 24 timmar om dygnet i tvättstugan så fukt kommer inte att vara ett problem och gott luktar det där också.

.

.

Nej, nu är det bäst att sätta fart!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: