Trångsynta personer är energitjuvar och tryffelchips är magi

chips

.

.

God eftermiddag mina vänner (för vi kan väl nästan kalla varandra vänner nu efter 10 år tillsammans här på bloggen 🙂 )

.

.

Efter ett kort möte med en person på förmiddagen, som alldeles sög musten ur mig, har jag unnat mig en skön tupplur. Sov säkert i 1,5 timma i vårt mörka svala sovrum. Så himla skönt. Nu känner jag mig som en ny människa och har skakat av mig förmiddagens negativism och konformism. Jag märker att jag med åren, och med livserfarenheten som kommit med dem, har mindre och mindre till övers för trångsynta människor. Dvs sådana som ser sig själva, sina tankar, sina ageranden och värderingar som något slags facit över hur alla andra ska prioritera, värdera och agera i sina liv. Jag var säkert lite så själv när jag var yngre, men ju äldre jag blivit desto mer tolerant och vidsynt har jag också blivit.

.

.

Det är klart, vi lever i ett samhälle med normer som vi måste förhålla oss till för att fungera tillsammans med andra, men varje människa bär också på en ryggsäck av erfarenheter, värderingar och övertygelser som vägs in i varje beslut som fattas och varje agerande som äger rum. Därför försöker jag själv vara mycket försiktig med att döma andras handlande. För så länge jag inte känner den andra och inte vet vad som gömmer sig i ryggsäcken, vet jag heller inte vad som ligger till grund för de val som gjorts. När jag som idag stöter på personer som kvalar in under den kategori människor som jag i den här texten beskriver som trångsynta (och ofta negativa) blir jag helt matt. Det går åt så mycket energi att i efterhand fundera på hur den personen tänkte och hur den personen kunnat bli som den blivit, så tillslut får jag ont i huvudet och behöver vila en stund. I natt hade jag ju dessutom sovit dåligt så jag blev extra trött, men generellt sett tror jag att vi alla mår bäst av att hålla oss borta från den typen av energitjuvar!

.

.

chips-2.

.

Men som sagt, nu känner jag mig pigg igen och lördagskvällen är ung 🙂 Tänkte att jag skulle tipsa om godaste chipsen i butik just nu! Förutsatt att du gillar tryffel och starka grejer förstås. Tryffelchipsen är favoriter hos hela vår familj sedan gammalt, de är bra hur goda som helst. Idag utökade vi reportoaren med paprikavarianten. De var också så himla goda. Rejält starka, så ett tips är att äta dem med en liten klick creme fraich eller gräddfil för att neutralisera lite och göra dem mer hanterbara. Tryffelcipsen brukar vi också äta som förrätt med löjrom, lite hackad rödlök och creme fraich. Hur gott som helst!

.

.

chips-6 chips-7

.

.

Ha nu en fin kväll vänner 😉

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Ordspråket ”Döm inte någon annan människa förrän du gått två månader i hans mockasiner”, passar väl in här tycker jag… Vem har mage att tala om för någon annan vad den bör o inte bör göra? Så länge det man gör/inte gör inte skadar el sårar någon, så tycker jag det är väldigt upp till var och en att sköta sig bäst själv. Hoppas du stod på dig! Tack för mig, godnatt 🌝

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: