Lillan blev allergisk

∼ innehåller annonslänkar till Ellos, Designonline och Newport ∼

bord.Matta här, (kampanjpris 20% just nu), liknande vas här. Stolarna är Arne Jacobsens Sjuan, köpta på auktion, här finns liknande till kampanjpris i set om 4.

.

.

Lillans andra vecka i nya skolan går mot sitt slut och det verkar som att hon trivs med nya kompisar, nya lärare och allt. Igår skjutsade jag henne hem till en av de nya flickorna i klassen för att leka några timmar. Det gick väl kanske en timma eller så innan hon ringde och hade fått värsta allergiska reaktionen. Lillan hade förstås inte kunnat låta bli att gosa med deras kattunge, vilket visade sig inte vara någon bra idé. Vi har märkt att hon inte tål katter, men det brukar gå skapligt så länge hon inte rör dem. Att gosa med dem och stoppa näsan i pälsen vet vi nu är en mycket dålig idé..

.

.

Arbetsskadad och ringrostig gammal sjuksköterska som jag är kastade jag mig i bilen och hittade efter  5 minuters ilfärd vår lilla sessa med rinnande igensvullna ögon och stora utslag i pannan och runt just ögonen. Med begränsade kunskaper om allergier och barn, blev jag orolig att det skulle svälla även i luftvägarna. Så för att ta det säkra före det osäkra körde jag henne direkt till akuten. Om inte annat så för att vara på rätt plats OM något sådant skulle inträffa. Nu blev det inte värre än så, tack och lov, och läkaren sa att pälsdjur och pollen sällan ger upphov till andningsbesvär, så det var ju skönt.

..

.Läkaren berättade vidare att kattallergenet är mycket likt hästallergenet och att det inte är ovanligt att kattallergi så småningom också utökas till hästallergi. När hon sa det bröt Lillan ihop, stackars litet barn. Hon som älskar hästarna och helst vill vara i stallet hela tiden. Vi har i alla fall ännu inte sett att hon reagerat på varken häst eller hund. Katt och kanin går däremot inte…

.

.

bord-2.jpg

Liknande marmorbord här, mitt absoluta favoritdoftljus här, snygga coffe table books här, matta här.

.

.

Ja, det blev en lite annorlunda avslutning på gårdagen kan man säga, men nu är vi i alla fall rustade med både tabletter och ögondroppar om liknade situationer skulle uppstå igen.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Stackars liten, tråkigt med allergi! 😥Kolla igen vad som gäller pälsdjurs allergi. Med tanke på att hon rider. Skulle aldrig ha funkat hos oss. Linda svällde igen i luftrören så hon fick både syrgas och medicinen intravenöst, när hon var yngre, då inget annat hjälpte. Hon får svårt att andas när hon vistas i samma rum som hund och katt. Kram 🌸

Gilla

Ta alltid allergin på största allvar = undvik djuret och inte som jag gjorde i min barndom. Det resulterade i ett elände som jag vill varna andra för. Min allergi (i mitt fall mot hund) önskar jag ingen. Så var försiktig. Antihistaminer i kombination med allergenet – BIG NO!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: