Så går det med min vikt och recept på magisk hummerpasta

.

.

Godmorgon

.

.

Ligger du precis som jag och mornar dig efter en natts skön sömn, och funderar på vad du ska laga för mat idag? Hahaha, det kanske bara är jag som är helt knäpp och börjar tänka på mat det första jag gör när jag vaknar. Detta trots att jag var så mätt när jag lade mig att jag tänkte att jag aldrig mer ska äta…

.

.

Vi var ute på restaurang och åt med flickorna och mamma, och jag lyckades proppa i mig både charkisar till förrätt, en galet god salciccapasta till varmrätt, och tror ni inte på sjutton, så pressade jag sist men inte minst ned den helt vansinnigt goda desserten Gino (frukt med knaprigt täcke av ugnsbakad vit choklad och så vaniljglass uppe på det). Alltså, fy vad mätt jag var… Phu!

.

.

Men det var igår och idag är idag, och nu är jag märkligt nog redo för en ny dag med god mat, haha! Vi är mycket inne på italienskt och pasta just nu, och någon frågade förresten vad som hände med min lchf-diet. Det är nog som så att efter senaste gången med tämligen strikt lchf, (i syfte att gå ned i vikt då jag hade samlat på mig några onödiga kilon pga slarv med mat och allt för mycket chips), så har jag lyckats hålla vikten ändå. Dock har vi sedan dess ändrat vår kosthållning överlag. Vi äter naturligt mycket mindre kolhydrater än tidigare, men har inga ”förbud”. Vi tycker om god mat och väljer, förutom pastan då, gärna att äta en god sallad till proteinerna (kött, fisk eller kyckling) istället för potatis, ris etc. Bröd mår jag egentligen inte så bra av, blir uppblåst och fisig, så det får jag koncentrera mig på att inte äta så mycket av. Ibland måste jag bara göra det ändå, för att det är så gott, eller för att jag är så hungrig och inget annat finns att tillgå. Men det är ok det med, orkar inga förbud utan äter det jag är sugen på och hoppas att vikten håller sig i schack… 🙂

.

Det var länge sedan jag delade med mig av något recept här på bloggen, så jag tänkte att det var dags igen. Älskar du som jag  pasta och skaldjur? Då ska du laga den här rätten som är en perfekt kombination av de två!

.

.

.

.

Hummerpasta!

.

.

500 g pasta
2 humrar
2 gula lökar
vitlök
persilja
2 morötter
1 tomat
2 msk tomatpuré
1 bunt grön sparris
2 dl vitt vin
3 dl grädde
en klick smör
lite olja
salt och peppar
.

.

1 Skala humrarna och skär köttet i bitar. Försök öppna klorna så att de håller sig hela och fina till dekoration. Spara allt skal i en stor kastrull. Skär bort magsäcken, med svart flytande innehåll, som finns vid hummerns huvud och släng den.

2 Fräs skalet i en stor klick smör och lite olja under några minuter. Häll på vatten så att det täcker nästan allt skal. Häll på vinet. Koka upp.

3 Skär lök, morötter, 3-4 vitlöksklyftor, en stor knippa persilja med skaften kvar och 1 tomat i bitar. Låt koka med skalen ca 30 min med lock.

4 Koka pastan.

5 Sila hummerskalen och häll avkoket i en kastrull. Koka upp igen. Låt koka en stund utan lock och häll sedan i grädden. Koka ytterligare några minuter och smaka av med salt och peppar.

6 Fräs den skalade sparissen i smör i stekpannan tills den blir lagom mjuk men förtärande har tuggmotstånd och är spänstig.  Salta lätt.

7 Häll hummersåsen över den avrunna pastan. Blanda i hummerköttet.

8 Servera på fat och dekorera med hummerklor, hackad persilja och sparris.

.

.

.

.

Till det serverade Magnus en krispig Riesling vilket var perfekt till den gräddiga lite salta pastan.

.

.

Idag blir det handbollsmatch i Eskilstuna och kalas för en 16 årig kusin till kvällen!

.

.

Tips innehållande reklamlänk!

Du missar väl inte att Jotex har 20% på kök och dukning just nu. Perfekt att uppdatera förråden inför påsken och våren och allt vad som hör därtill av konfirmation, studentfester osv.

.

Klicka här så kommer du dit!

.

Skärmavbild 2018-03-17 kl. 09.48.27

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: