Supergott bröd och oj vad mycket jag gjort idag

.

.

Halloj

.

.

Ohoj, vad jag har fått mycket gjort idag, och Gud vad glad jag är för det! Vaknade redan vid fem, lite onödigt tidigt kan jag tycka, och vid sju hade jag redan en deg på jäsning. Hur skönt som helst att strosa runt här hemma själv medan familjen sussade gott på övervåningen. Medan brödet jäste gjorde jag ny senap, eftersom den förra vart så stark att jag fick sura uppstötningar nästan bara av att lukta på den. Den nya blev bättre men den är fortfarande stark så man får ta lite 🙂

.

.

.

.

Vid niotiden började de andra att trilla ned en efter en och jag kunde som typ värsta bästa hemmafrun bjucka på nybakat bröd till frukost. Det, mina damer och herrar, är inte den här familjen bortskämda med, men jag kan tänka mig att de gärna ser det hända fler gånger, hehe! Varsin ruta fick de, sedan åkte brödet in i frysen, för det ska förstås fram på julbordet nästa lördag.

..

.

Brödet var superenkelt att baka och här är receptet

.

.

20 bitar
50 g smör
3 dl vatten
3 dl filmjölk
50 g jäst
2 msk flytande honung
1 msk salt
5 dl havregryn
9 dl vetemjöl
smör till långpannan

.

.

Gör såhär

.

1 Smält smöret. Tillsätt vatten och filmjölk. Värm till cirka 45 grader. Blanda ner havregrynen och låt svalna till fingervärme.

2 Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, honung och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen och plasta bunken. Låt degen jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

3 Häll ut degen i den smorda långpannan. Platta ut degen med mjölad hand. Strö lite mjöl över brödet och skär 20 rutor. Nagga brödet. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.

.

.

Tog själv en skiva med ett rejält lager riktigt smör, och en salamiskiva som var kvar sedan gårdagskvällens charkbricka, till kaffet, och jösses så gott det var! Livskvalitet  liksom…

.

.

.

Efter den sköna starten på morgonen drog jag till Återbruket med släpkärran överfylld med gammal bråte. Skojar du vad skönt att bli av med den, ursäkta uttrycket, skiten. Känner mig alltid lätt som en fjäder när jag fått göra mig av med grejer. Nästa projekt blir att sälja både en gigantisk snöslunga, en bilbarnstol och en mikrovågsugn som vi aldrig packat upp. Varför har man så mycket saker stående?

.

.

Vid 12 var det dags för Lillan att få en privat danslektion medan jag och Magnus ”shit-chattade” och hade det trevligt med ”dansfrökens” föräldrar. De bjöd på smarrig kladdkaka och kaffe och en rundtur i deras fina hus, och oh vad avis jag blev på ett jättespa i källaren. Skulle gärna ha ett sådant jag med i framtiden…

.

.

Efter danslektionen hade vi bokat bord för brunch på Plaza Hotell tillsammans med mamma som fyllt år. Jag åt mängder av ostron och annat gott och vi hade det så trevligt. När vi promenerade hem tog vi en sväng förbi min lilla lokal där mamma nu målat klart toaletten och det var så fint. Bara köket kvar nu sedan kan jag göra klart inredningen och ha invigning, jippi!

.

.

Nu har vi precis landat här hemma och jag ska ta och slip into something more comfortable. Mamma och Lillan är ute i trädgården och letar efter Lillans drönare som vi misstänker har landat på vårt tak… och Magnus är på väg på Thåströmkonsert. När mysderessen kommit på ska jag tända lite ljus och hälla upp varit glas rött till mig och mamma. Ser fram mot en lugn och skön kväll.

.

.

Apropå mysdress kan jag tipsa om en supermjuk en som finns hos Gina Tricot. Fick lov att lämna tillbaka en liknande jag köpte innan jag åkte till Knippla, eftersom den var för liten, så den här skulle kunna vara ett bra alternativ. Ska faktiskt ta en promenad ner på stan imorgon för att känna på den. Finns i flera färger och himla bra pris på den (249 kr för tröjan och 199 för byxorna) och vill få hem den direkt liksom 🙂

.

.

Tröjan i den färgen jag vill ha finns HÄR

Byxorna HÄR

.

(reklamlänkar till Gina Tricot)

.

.

Klicka HÄR så kommer du till det senaste inlägget i den här bloggen!

.(R

.

Kram och fin lördagkväll till er!

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Brödet ser jätte gott ut.
Måste bara fråga vad du har storlek på långpannan? Har en lite bredare ugn än normalt så vet av erfarenhet att det kan bli lite tokigt med storleken på plåtar.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: