När man inte ser hela bilden

_dsc1970

.

.

Ungefär såhär brukar det se ut på bilder jag lägger upp här på bloggen. Undanplockat och lite tillrättalagt. Alla som bloggar vet att bakom kameran kan det i princip se ut hur som helst, medan många som inte bloggar tänker ”Herre Gud, har hon inget liv, vart är barnets leksaker tillexempel?”

.

.

Häromdagen träffade jag en person, och vi kom att prata om hur man lever i sitt hem, kanske framförallt som bloggare. Är det en plats där man får röra sig fritt, sprida ut saker, knöla ihop kuddarna i soffan och lägga tidningar och annat på vardagsrumsbordet, eller är det en plats som bara ska vara fin att se på och redo att bli fotograferad typ anytime? Får barnen inte ha rosa plastleksaker bara för att ”det blir så fult” eller?

.

.

Den här frågan är ju inte ny under solen, och många bloggare har ju redan ”förklarat sig”, men jag kör ett varv till.

.

.

_dsc1969

.

.

Såhär, kan det se ut bakom kameran.

.

.

Och såhär…

.

.

_dsc1968

.

.

Men det kan man ju välja att inte fotografera om man inte vill. Och det är väl så det ser ut mest, att man helt enkelt hellre väljer att fota det där hörnet som är lite piffat för stunden. Sedan betyder inte det att vi har en enda röra hemma som ni inte får se, utan jag har väl ganska städat överlag. Men det är klart att Lillans saker är utspridda här och var under dagarna. Försöker dock hålla efter en del eftersom och städar framförallt undan innan vi går och lägger oss.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Samma här! Jag har ofta undanplockat bortsett från Smillas prylar, efter några år som småbarnsmamma med tillhörande kusinskara har jag blivit expert på ”dold förvaring” i alla rum, så man bara kan skopa in allting när leken förflyttas 😀 Har inte alltid photoperfect, men jag har svårt att gå o lägga mig om jag inte får puffa soffkuddarna först…… ha ha ha

Gilla

Tycker det där är en sån himla divider och inte så självklart som bara för att man är bloggare. Jag är uppvuxen med en pedantisk mamma och får typ panik när jag kommer hem till folk som har den där påsen med uthällda barbiegrejer på golvet och barnen är iväg och leker med något annat. PLOCKA UPP FÖRTST! skriker jag inombords 🙂 Min man är ännu värre, med väl valda delar, han får typ panik när det är oordning någonstans (som han tycker) och det stressar honom. Vi behöver båda ha det undanplockat och rent för att må bra. Nu är våra barn något äldre 10 & 12 och de leker inte riktigt å samma sätt längre men inte ens när de var små så (varit med sen 3 & 5) så hällde de ut massor av saker här och där. Vilket är väldigt tacksamt för en bonusmamma som kanske inte är pedant men som ogillar att plocka upp efter andra. Bor jag själv är jag mycket mer slarvig, bor jag ihop med folk tänker jag mycket mer på att plocka undan för att det inte ska bli kaos. Så det har inte alltid med att vara bloggare att göra. Även om även jag plockar undan sånt som jag tycker stör när jag ska fotografera och lägga ut, såklart. Det stör ögat, det funkar inte, samma sak där, panik 🙂 Men jag tycker inte att man är mer eller mindre mänsklig för att man gillar att ha det undanplockat. Både jag och min man har krävande jobb som inte direkt tar slut när arbetsdagen är slut och då behöver vi ett ställe där vi vet att det iaf inte är massa andra saker som stör. Barnen har var sitt stort rum och där kan de röja loss men varje söndag måste det städas (de bor varannan vecka hos oss och varannan hos sin mamma) innan de byter bostad och det är de inte på något sätt motståndare till. De tycker det är rätt skönt att inte komma hem till ett stökat rum de också.

Så kontentan? Förhoppningsvis bor man som man trivs bäst. Jag hade trivts mycket bättre i din första bild än i din andra 🙂 Men har en inga problem med att det är leksaker överallt, nej då är det ju inga problem. Men jag tycker inte att man är mer mänsklig för det. Sen tycker jag som själv fotograferar mycket att det är rätt självklart att man försöker få till så bra bilder som möjligt och då skulle ett halvt barbieben i din översta bild vara rätt störigt 😀 Precis som när man fotograferar andra saker, hade din dotter suttit på golvet och lekt med leksaker hade bilden fått en helt annan mening.

Tycker det är skönt att folk har det både pedant och stökigt, jag tänker iaf inte städa hos någon av dem så mig spelar det mindre roll. Men en längre tid boendes med mycket barn och saker överallt, ja då behöver jag ta några extra djupa andetag 🙂

Jag tycker ni har det supercharmigt hemma hos er och egentligen bryr jag mig inte (hmmm tydligen…) men jag kan bli lite trött på att bloggare behöver försvara sig. Jag klagar inte på någon som har stökigt på sina bloggbilder så varför kommer den klagomål åt andra hållet?

Antar att det är en djupare fråga 🙂

Gilla

Tack för din omfattande analys av mitt inlägg. Jag trivs också mycket bättre i den första bilden och tycker inte att det är trevligt med en massa stök runtomkring på olika platser samtidigt i huset. Däremot har jag inga problem med att lillan leker där vi är större delen av dygnets vakna timmar, dvs antingen i köket, tv-rummet, vardagsrummet, inre hallen eller matsalen. På övervåningen har vi våra sovrum och jag skulle aldrig någonsin falla mig in att propsa på att hon skulle leka själv på sitt rum där uppe (bara för att jag inte klarar stöket) när vi andra hänger runt där nere. Nej, då tar jag tusen gånger hellre lite barbiedockor och annat uthällt på golvet medan hon leker. Sedan får hon förstås plocka undan efter sig när hon lekt klart. Om man skulle vara mer eller mindre mänsklig för att man har det mer eller mindre stökigt hemma är dina ord, och inget jag diskuterat. Håller helt och hållet med dig om att ”Förhoppningsvis bor man som man trivs bäst” oavsett om man är bloggare eller inte! Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: