Lättlyx i vardagen om du har svårt för övergången

_dsc1080

.

.

Såhär i ”efter-alla-festligheter-tider” kan det vara svårt att bara hals över huvud kasta sig in i vardagslunken. Vi är vid den här tiden på året ofta vana vid lite smarrigare rätter på tallriken och den där lilla vinskvätten till middagen gör ju att allt känns liiite roligare och liiite festligare. Alltså är falukorven, snabbmakaronerna och ett glas vatten fortfarande långt långt borta i vårt kulinariska minne.

.

.

Ett tips kan då vara att faktiskt göra även den enklaste middagen till en fest. En hederlig toast Skagen är sjukt mycket godare än falukorven och går faktiskt mycket snabbare att göra också. Se bara till att alltid ha följande ingredienser hemma:

.

.

En burk skalade räkor i lag

Majonäs (lätt om du vill lätta lite efter frossandet i helgerna)

Creme fraiche (samma här, lättvarianten funkar bra)

Djupfryst dill

En påse sköljd bistrosallad

Salt, peppar, olja vinäger

Formfranska

.

.

Gör såhär: Hacka räkorna, blanda med en msk vardera av majon och creme fraichen, smaksätt med önskad mängd dill, salt och peppar. Stek trekanter av formfranskan i smör el olja så de får lite färg. Häll upp salladen i en skål och smaksätt med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.

.

.

Smaklig måltid, och glöm för sjutton inte ett halvt glas gott kallt vitt vin till!

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: