Coola handbollsbönor och drömmen om den perfekta bilden

Go´kväll

Träningsvärken efter några dagars intensivt skidåkande börjar ge sig till känna och jag känner mig minst sagt mör. Jag är sjukt dåligt tränad och borde mer eller mindre skämmas…

Någon som inte är dåligt tränad är Lillans storasyster Julia Lundin nr 17 i Västerås Irsta HF:s damlag i handboll

 

Julia

 

Igår vann de första SM-kvartsfinalen mot Skövde borta med 19-25 och nu på torsdag är det dags för kvartsfinal nr 2 hemma i Bombardier arena.

Ni kommer väl och tittar och hejar?!

♥♥♥

För några veckor sedan var jag och tittade på tjejerna vid två olika matcher. Jag hade kameran med mig och det är bara så vansinnigt roligt att ”leka” sportfotograf och försöka få till den där supercoola actionbilden. Ni vet när spelaren skjuter, och är högt uppe i luften samtidigt som bollen just lämnat handen, men är kvar i bild, och målisen sprätter ut med armar och ben för att ta emot bollen som kommer i typ 100 km i timman. Just den bilden vill man gärna få till, helst också med superskärpa…

Det visade sig vara svårare än jag trott. Första gången var det som förgjort, andra gången lättade det lite men… För det första måste man vara helt orädd och stå typ bredvid målstolpen, precis utanför banan = läskigt om man är bollrädd som jag är. För det andra är det typ alltid någon spelare i vägen för den som skjuter = ligger förmodligen i sportens natur 🙂 Och sedan har vi det där med skärpan = borde nog ha läst instruktionsboken lite bättre.

Liksom lite skillnad att fota helt stilla inredning mot dessa supersnabba tjejer!

♥♥♥

Här kommer lite bilder!

.

Laget springer in i sällskap med yngre handbollstjejer. Gissar att Lillan drömmer om den dagen det blir hennes tur att hålla en stor tjej i handen och springa in i strålkastarljuset med hög musik i bakgrunden. Hon är mer eller mindre uppvuxen i en handbollshall och tjenis med flera av tjejerna i laget.

1

 

Storasyster Julia!

2

.

Ja, så var det det där med att få till den perfekta actionbilden. Alltid någon, eller någons kroppsdel i vägen, hurmpf…

3

.

Sedan vill man ju helst, för spelarens skull om inte annat, fånga denne i en fördelaktig pose. Jag lyckades inte alltid med det kan vi väl säga.

.4

.

5

.

Så var det det där med skärpan.

6

.

.

Lite bättre blev det ändå till andra matchen, då jag var lite modigare och ställde mig bland pressfotograferna längs kortsidan 🙂

.

.

Storasyster igen, och skärpan är aningen bättre.

7

.

Min förmåga att fånga de rätta poserna, förbättrades en smula under match nr 2. Men om vi säger såhär – jag kanske inte ska byta bana ännu, hehehe!

8

.

9

.

10

.

För sedan kom de tillbaka, de där lustiga poserna.

11

.

12

.

Så fick jag lov att pausa från skottläget vid kortsidorna. Kände mig betydligt tryggare inne i kulisserna bakom ”bänken”.

13

.

Och så var det det där med skärpan… Lite fel fokus kan man väl säga om denna i annat fall skapliga bild. Typiskt, just som jag lyckades fånga både bollen i luften OCH målisen på samma bild. Morr!

14

.

Till slut blev det rätt fokus, på fokuserade tjejer!

15

.

16

.

17

.

19

.

Hur gick det för dem då? Neps, det blev ingen vinst denna gång. Men på torsdag, då jäklar anamma, då är det bara vinst som gäller!!

   18

Kram kram

Helena

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Jag fotade också handboll nyligen, men inte alla bilder blev så bra som jag trodde då och där… Har en systerdotter som spelade steg 4 i USM (obesgrade 🙂 så man börjar bli van publik. Hoppas det går bra för erat lag nu!

Gilla

Fina bilder. Det är vansinnigt kul (tycker jag) att fota sporter men det behövs rätt inställningar. När jag hittade mina blev mina foton än mer spännande och skarpa. Vad har du för kamera? Inte alls för att klaga på dina bilder, de är jättebra men om du ska fotografera mer sport så tror jag att du kan få ännu bättre bilder eftersom du har ett gra bildspråk.

Mvh

Heléne

Gilla

Wow – vad duktig du är! Sportfotograf nästa? Gillar verkligen bilden på tjejerna som står upp med näven i luften, vid avbytarbänken 🙂

Gilla

Jag tycker det var fina bilder allihopa!

Alltså, jag älskar din blogg och tittar ofta in för jag tycker du håller så hög kvalitet. Svårt förklara hur jag menar där men… I längden håller en dyr (design) produkt längre än nåt annat. Jag vet du fått frågan förr men svaret och smaken kan ändras. Men om du skulle köpa en enda (läs dyr, design, klassiker) möbel till ditt hem, vad skulle det vara?

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: