Vintage eller begagnat

.

.
Vad är det egentligen som skiljer vintage från begagnat?

Såg en bild på en tjej i någon modeblogg, där det stod att hon hade: Jacka vintage, blus blabla, skor blabla och byxor second hand! Ja ha, vad är då skillnaden mellan second hand och vintage undrar jag? Någon som vet?

Hur det nu än är med det, så har den här stolen fått flytta in hemma hos mig.
Den är jättegammal (kanske vintage) och någon annan har ägt den (alltså second hand) så jag kallar den begagnad… Nu skall jag bara hitta en bra plats för den begagnade stolen
som jag tycker är jättefin!
Kram
.
.
.

Kategorier:

Okategoriserade

7 kommentarer

Vintage: En gammal (oftast begagnad) vara av god kvalitèBegagnad: En relativt ny vara som någon annan har haft före dig, den är begagnad..Kanske??

Gilla

Hah, visst är det lite fånigt med alla de där orden folk svänger sig med *smiles*Vintage betyder kanske att jackan har ett par år på nacken, kanske har hon ärvt den av sin mor eller övertagit den av en äldre kusin medan byxorna, den har hon köpt i en secondhandbutik…Många verkar mer se vintage som en stil, nya grejer som fuskslitits på för att se gamla och nötta ut.Men, vad vet jag, halva min garderob är nog viiiintaaaage i mångas ögon *smiles* dvs gamla godingar av kvalitet och snitt som håller, plagg jag älskar och som jag ofta övertagit av någon i min närhet eller fyndat secondhand.I somras fick jag t.o.m beröm av en precis över tonåren, bekant till familjen. Hon tyckte jag hade väldigt coola vintagestövlar… Vanliga jäkla mörkblå tretorn gummistövlar med reflexrand upptill… Tja, praktiska är de iallafall fast… de är nyköpta.

Gilla

HejVintagekläder är tillverkade mellan 1920 och 1960. Kan vara både nya och begagnade (alltså använda).Ha en bra dag!

Gilla

Add a Response

Your name, email address, and comment are required. We will not publish your email.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

The following HTML tags can be used in the comment field: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: