Tomtar på loftet

.
.

God kväll!
Huset är städat, klapparna klara, julaftonsoutfits till Lillan och mamma är fix och färdiga. Egentligen hade jag inte tänkt handla något nytt åt mig själv i år, med tanke på min fina julklapp, men så hittade jag ett par snygga tights som jag bara kände att jag behövde, och det ena gav det andra, så nu blir det helt nytt till jul! Glansiga svarta tights och lavendelfärgad tunika med volanger till mig, vita strumpbyxor och vit blus, manchesterklänning och svarta lackskor till Lillan!
Nu har de flyttat in… Tomtarna!
Piffiga, sparsmakade, färglösa vinterarrangemang får stå åt sidan till förmån för,
färgranna, härliga, röda tomtar i parti och minut!
Jag frossar i bloggar som visar juldekorationer i vitt, zink, lila och diverse andra kulörer, det är så vackert att se på, men jag får själv inte till någon julstämning här hemma utan det röda, och mina tomtar! (Men Herre Gud, det har jag ju redan skrivit om, börjar att bli gammal och gaggig tror jag…)
Så nu och någon vecka fram över är det Tomtarna som härskar här hemma! Lillan älskar de röda keramikfigurerna förresten! Finns inte en tanke på att det skall vara snyggt, stilrent och enkelt, här skall det vara juligt! Men efter nyårshelgen ryker de, alltid samma sak varje år, står inte ut ända till KNUT!

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Hej! Tycker oxå det är vackert i alla bloggar med vitt, zink osv. Jag har en del av det med, men köpte faktiskt en vit och en RÖD amaryllis själk att ha i vas. Och det röda gjorde verkligen lite extra jul feeling.Granen går "dessvärre" i silver, sonen önskade sig röda julgranskulor, och eftersom julen är för barnen i första hand, ska det baske mig bli röda kulor nästa år! Man märker hur barn älskar rött o tomtar! =)Jag anar att du blir julfin i Odd Mollys wigwam dress i lite lilac! 😉 Då blir du jättefin!Kramiz/Greta

Gilla

Jag instämmer det du nämner, jul=tomtar=rött, men inte ALLT i rött utan sådär lagom… Ska pynta lite senare idag så får vi se hur många tomtar det blir. Min man brukar smyga ut tomtar på de mesta konstiga ställen i huset….KRAM Milla

Gilla

Håller helt med! Jul = rött! Självklart har vi alla olika traditioner men för barnens skull kan man väl släppa på sina principer!?Att barnen inte "får" vara med och pynta och piffa efter sina hjärtan är så urbota dumt. En del barn får en egen gran så att mammas (!) gran får vara stel och trist. Konstigt!Härligt med dina tomtar Helena!Kram och god jul

Gilla

Håller med dig Caroline, julen är barnens, och de SKA få pynta. Mina barn dekorerade pepparkakshuset med kristyr rinnande lite överallt, och non-stops på alla möjliga och omöjliga ställen! Inget bildskönt hus, men DERAS!God Juuul! Greta

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: