Min adventljusstake

…..
Riktigt mörkt är det ute nu!
Skönt att allas fönster och trädgårdar snart lyses upp av ljusstakar och slingor!
………..
Den här adventsljustaken är ett arv från min farmor och farfar, en av de få saker som finns kvar faktiskt…
. ……
….….
.
Den är från 40- eller 50-talet och ursprungligen var den brun!
Min pappa målade den röd på 70-talet!
Den har sedan dess alltid stått i köksfönstret hos mina föräldrar till första advent!
När jag flyttade hemifrån fick jag ta med mig staken, den betyder verkligen JUL för mig!
…………
I år kommer den att få ny kostym, jag tror att jag skall måla den silverfärgad eller möjligtvis vit
……………..
Det är lite extra kul med just den här adventstaken för jag har nämligen originalkartongen kvar att förvara den i under resten av året!
..
….
……..

Kategorier:

Okategoriserade

10 kommentarer

Visst är det mysigt att få lysa upp lite i allt det gårdassiga! Din blogg är jättefin och jag kikar ofta in här!Har kikat på ritningarna på huset ni ska bygga och det ser helt fantastiskt ut!!! Jag tror att det blir grymt läckert att komma in i i vardagsrummet med sin höga takhöjd och mötas av det stora fönsterpartiet med en öppen spis i mitten och snölandskap utanför.Åhh suck, vad härligt ni ska ha det där!

Gilla

Hej! Tusen tack för din fina svarskommentar, om våra kära hundar. Jag förstår att det måste kännas jättesvårt, jag kunde inte föreställa mig hur det skulle vara att förlora Frida, vår hund, innan vi faktiskt gjorde det. Nu är hon borta helt, jag kommer inte träffa henne (på väldigt länge i alla fall), men det måste också vara svårt att veta att er hund finns men att ni inte kan träffa henne? Tur i alla fall att ni får ta hand om henne ibland, ingenting slår att gosa ned ansiktet i en hundnacke 🙂 Tomheten och tystheten är det mest påtagliga, det blir som en fysisk saknad utöver den man har i hjärtat. Jag har levt med vår Frida sedan jag var åtta år, nästan hela min uppväxt med andra ord. Men jag tänker precis som du skriver, hon har det bra där hon är nu och jag är så tacksam för den tid vi fick tillsammans! Återigen, tack för din värmande kommentar./Cecilia

Gilla

Hej! Jag är inne för att önska dig en god helg! Vilken fin kartong och ljusstake. Jag har faktiskt ärvda julljus till granen med den gamla originalkartongen.Från min farmor och farfar. Nostalgi! Jag tycker inte heller att du ska måla den…just för att den är ärvd och i original! Men den blir säkert fin vit också!!Kramkram alexandra

Gilla

Inte så uppmärksam jag inte! Blev väl så betagen i kartongen att jag inte läste att din pappa målat om den. Så då tycker jag att du ska måla den i silverfärg, kanske sedan ta lite stålull och rugga upp så att den röda sticker fram. Eller svart under….Hmmm, jag vill också måla en stake.Lycka till och hoppas vi får se resultatet sedan.Trevlig helg!Kram L

Gilla

Hejsan!TAckar för din fina kommentar på min blogg och vad roligt att du tycker om mina "vågade" färgbilder! 🙂 Tycker ju själv att all denna vithet måste få lite konkurrens, så att säga..Ha en trevlig helg!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: