Så fixade vi enkelt bästa starten på födelsedagen – trots kaoset på nedervåningen

Innehåller annonslänkar till Lagerhaus

Tildas fördelsedag-10

.

.

Jag minns för några år sedan när Tilda fyllde år. Det var mitt i veckan och vi tänkte att vi istället för en brakfrukost i matsalen, som vi brukar ha, skulle göra det lite enkelt för oss med frukost på sängen istället. Hon blev så besviken – Men… jag vill väl inte ligga här i sängen och äta frukost medan ni andra tittar på! Jag vill ju att hela familjen ska äta tillsammans lääääänge där ner som vi alltid brukar göra när någon fyller år!!

.

.

Så efter den gången har vi aldrig ändrat på konceptet förrän i år. Och anledningen till att vi fick lov att göra annorlunda i år, dvs och köra frukost-på-sängen-konceptet istället för brakfrukost a-la-hotell-i matsalen, var för att jag hade lyckats boka in fönsterputsare 7.30 samma dag… Alltså, tänk själv, det är typ maj och fönsterputsaren säger – Vi har tid att putsa era fönster fredag vecka 28, funkar det? Absolut säger jag, utan att kolla vilket datum det är. Alltså blir det fönsterputs hela dagen, från 7.30, samma dag som vi ska köra kalas för Tilda. Smart? Not so much…

.

.

Tildas fördelsedag-12

.

.

Hur som haver tänkte jag, det får gå ändå, vi får väl bara göra det lite roligare än vanligt. På Lagerhaus hittade jag den här ”frukostbrickan” i valnöt med ställning här. Men så mysigt, lite amerikansk film tänker jag. Gräddade en smarrig våffla som serverades med vaniljglass, Nutella och färska bär. Knäckis med Philadelphiaost, avokado och tomat,  mango-smoothie, apelsinjuice och vattenmelon, är sådant som Tilda  ä l s k a r , så det fixade jag också.

.

.

Tildas fördelsedag-13

.

.

Och jodå, den här gången gick det utmärkt med frukost på sängen! När presenterna var öppnade, pep Magnus och jag ned i köket och hämtade lite frukost till oss också, som vi tog med upp till sovrummet och åt tillsammans med Tilda. Där nere stökade fönsterputsarna omkring och plötsligt hörde vi ett stort brak… Ett fönster hade trillat ut och gått i bitar…

Men det är en helt annan historia så den får vi ta en annan gång 🙂

.

.

Skärmavbild 2020-07-14 kl. 11.18.50

.

.

Hittade som sagt var brickan här och ställningen här på Lagerhaus. En billig investering som gav perfekt utfall, hihi! Det lilla minivåffeljärnet jag använde till våfflan kommer också från Lagerhaus och används för att göra Belgiska våfflor (finns här). Det är så litet och gulligt så det kan lätt stå på frukostbordet medan man äter. För alla att göra sin egen våffla under tiden liksom. Ni vet hur snabbt våfflor kallnar och vad trist det är när någon måste stå vid spisen medan alla andra äter vartefter de blir klara, så det är ett bra tips! Slängde ned ett planeringsblock för en tia när jag ändå höll på, finns här.

.

.

Det blev en himla mysig födelsedagsmorgon, trots kaoset med två fönsterputsare, deras chef, och ett fönster som föll ut i trädgården, ungefär samtidigt som paketen öppnades!

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: