Så arrangerar du kuddarna i soffan – 9 idéer att ta efter

.

.

Är det någon fler än jag som tycker att det är lite halvknepigt att få till den där perfekta mixen med kuddar i soffan?

.

.

Man vill att de ska matcha men inte matcha för mycket. Man vill gärna ha några mönstrade kuddar men är rädd för att mönstren ska göra att det ser rörigt ut. Färger och former ska kännas harmoniska och naturliga tillsammans, utan att det ska bli tråkigt. Sedan finns det alltid utrymme för att fundera på hur man ska placera kuddarna i soffan. Ska de ligga lite nonchalant utplacerade eller i en strikt ordning? Ska man ha få eller hela soffan full?

.

.

Det finns naturligtvis inga regler för detta, alla gör som alla vill 🙂 Men för den, som liksom jag, gärna tittar på andra för att inspireras följer här 9 olika soffor med olika tips på hur man kan tänka.
..

.

Översta bilden. Alltid lika stilsäkra Sanna Fischer Nordström plockar upp det blå i mattan och bordet i sina kuddar, samt omsluter de mönstrade kuddarna med enfärgade i mer neutrala färger för att dämpa mönstereffekten (med tanke på den mönstrade mattan). Smakfullt med fingertoppskänsla!

.

..

.

.

Allas vår fina Starwoman håller sig till det ljusa och pimpar soffan med endast en mönstrad kudde i mitten av soffan tillsammans med de andra som går i vitt. Smakfullt, elegant, mjukt och enkelt!

..

.

.

Hemma hos Inredningshjälpen är det mönstrade kuddar i brunt och beige som samspelar i soffan. Det håller ihop i de bruna färgerna, med undantag för den blå/grön/grå som är pricken över i:et. Den knyter an till den turkosa tavlan och ljusstaken med kulorna på bordet. Genom att arrangera kuddarna i grupper blir det inte rörigt trots olika mönster. ”Vuxet” och så snyggt!

..

..

.

.

I Fastighetsbyråns välkända kampanj valde en av inredarna att fylla soffan med en mängd mönstrade kuddar i olika färger. Den röda tråden är att samtliga kuddar kommer från Svenskt Tenn (Josef Frank och Estrid Ericson). Arrangemanget är snyggt, mycket tackvare att övrig inredning är mer eller mindre fri från mönster och färger.

.

.

.

.

Här är ett av mina favorithem för övrigt (du hittar fler magiska bilder här). Se så snyggt den gula accenten återkommer i kudden, boken och lampan! Tänk bort de detaljerna och vips hade bilden inte alls varit lika magisk. Det är ett perfekt exempel på vad de små detaljerna gör för inredningen. Tänk på att plocka upp en färg i inredning och låt den återkomma på fler platser, exempelvis som 1 st kudde i soffan. Phu, snyggt så det gör ont!

.

.

.

.

Så sobert och lyxigt! Blanka sidenkuddar, matta linnegardiner och skinnpuff. Lite maskulint och strikt men ändå sååå mjukt och inbjudande. Ton i ton ger hotellkänsla, elegans och ett fantastiskt lugn. Bild från Sköna Hem.

..

.

.

..

Zebrakudden har varit stor i inredningsvärlden ett tag. Den finns i en rad olika färger och passar allt som oftast in i diverse kuddsamlingar. Perfekt som ensam uppiggare, men i just den här inredningen är den smashing i par tillsammans med pastell. Bild från Sköna Hem.

.

.

.

.

Kuddar kan ha olika form. Rektangulära, avlånga eller runda, känn dig för vad som passar, eller blanda olika former! Väljer du vita kuddar i vit soffa kan det vara väldigt fint med en färgad pläd.

.

.

.

.

Vitt, ljusgrått och olika nyanser av beige. Enkelt och lätt att lyckas med den färgkombinationen. Passar den som gärna undviker färg men vill ha något som mjukar upp soffan.

..

Ett tips – Om man känner sig lite osäker är det enklare att få till det med sin kuddsamling om man använder sig av ”parprincipen” än om man försöker sig på singelkuddarna. Med par har man liksom hälften vunnet redan när man börjar!

.

..

Kram

Helena

.

Klicka HÄR och läs fler inlägg i bloggen

.

 

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Har en liten mörkgrå soffa med blå/vita mönsstrade kuddar i bomullstyg som jag verkligen gillar, men vill blanda upp med något mer. Har tänkt enfärgad, kanske sammet, men får liksom inte till riktigt vad. Förslag?

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: