Kanske ett alternativ?

.
.
Bemz som specialicerat sig på att gora overdrag till IKEA soffor kanske kan vara en ekonomiskt forsvarbar losning for mina ”beigebruna” soffor i vardagsrummet!
Det skulle namligen kosta runt 15 000 (!) kronor per soffa, att kla om hos en tapetserare…
Jag vill verkligen behålla dem, det ar riktigt fina kvalitetssoffor med fantastisk stoppning! Trots att de ar over 10 år gamla syns inte ett spår av daglig tuff anvandning! Tyget ar daremot blekt och HELT fel farg!
Skall undersoka om om det finns overdrag som kan passa aven om inte sofforna kommer fran IKEA.
De verkar ha en ganska ”loose fit” så det kanske funkar!
Någon med erfarenhet?
.

Kategorier:

Okategoriserade

5 kommentarer

Jag har funderat på att klä om mina 2st tresits-soffor från Ikea, men det kostar ca 6500-7000kr och man kan köpa nya med vit klädsel för 8000kr på Ikea. Så nu tror jag att jag ska sälja de gamla på Blocket och slå till på två helt nya. Kanske en ide för dig också, så får du klädslar som passar perfekt. Tack för en trevlig blogg! 🙂 mvh M i Skåne

Gilla

Hejsan Helena. Vet inte om det funkar med BEMZ överdrag till soffor som inte kommer från IKEA. Jag har dock ett annat tips till dig… Själv har jag gått tapetserarkurser vid några olika tillfällen, och det kanske kan vara något för dig. Där tar man med sig sin möbel och gör arbetet själv – med hjälp naturligtvis – och utöver kursavgiften betalar du "endast" för materialet. Detta blir betydligt billigare än att lämna in sin möbel. Eftersom det är två soffor skulle du ju kunna arbeta med den ena hemma samtidigt så att du kan göra samma moment "parallellt". Eller om din man är intresserad kan ni kanske gå kurs tillsammans. Hur som helst, ha det fortsatt gott. Kram//Marika//

Gilla

LiseLotte: Tack for tipset!M i Skåne: Kul att du gillar bloggen! Om man har IKEA soffor och det ar sådar dyrt att kopa nytt overdrag, kan jag førstå att det kanns battre att kopa nya soffor istallet. Våra soffor var jattedyra nya, typ 25 000 st, så jag vill garna behålla dem då de ar fantastisk kvaltet och form på dem! Då spar jag hellre till jag har råd att kla om dem helt!Marika: Jag skulle tycka att det vore jatte kul att ta en sådan kurs! Kanske skall undersøka møjligheterna…Stina: Tack før lanken, jag tror att jag har lankat i inlagget…

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: