Jippi! Vi hyr boende utomlands i 3 veckor i sommar

I betalt samarbete med Novasol

_DSC4367-2

.

.

Halloj på er

.

.

Mitt i winter wonderland mellan jul och nyår är allt klart med vår sommarsemester. Ni vet att vi älskar Mallis och har varit där många gånger. De senaste 3 åren har vi kombinerat våra sommarsemestrar med att bo 5 dagar på hotell i Palma och 1 vecka i hus eller lägenhet någon annanstans på ön. Vi drömmer också om att en dag ha ett helt eget boende i Palma. Det är sannolikt några år kvar till det, men vi kan knappt vänta, så till sommaren har vi hyrt ett hus via Novasol i hela 3 veckor! Vi tänkte liksom ”öva” lite på att bo där, haha!

.

.

Det här är drömmen för oss, och upplägget är precis det vi har pratat om i flera år, dvs stort hus med plats för många, så är vi där en längre tid, och så kan våra kompisar, och vuxna barn med pojkvänner, och kanske våra mammor eller andra släktingar komma förbi och hälsa på några dagar. Lite chill och spontant sådär!

.

.

Bästa kompisarna nappade direkt och kommer ned en vecka, och våra mammor är visst sugna. Tjejerna kanske kommer några dagar, lite beroende på deras jobb osv. Ni förstår ju att vi är super happy!

.

.

c a

.

.

Vi har alltså hyrt ett hus i Portixol som ligger i utkanten av Palma. Sedan några år tillbaka finns regler som förbjuder uthyrning av boenden i centrala Palma, så vi blev superglada när vi såg att de här alternativen fanns.  Novasol har bostäder i princip överallt på ön (kolla här), så först tittade vi på Porto de Soller där vi varit tidigare, ett underbart ställe för övrigt, men så bestämde vi oss ändå för Palma och Portixol, den gamla fiskebyn som blivit ett av de trendigaste och mest eftertraktade områdena runt Palma de senaste åren. Smidigt också med närheten till stan och flygplatsen och så behöver vi inte hyra bil under hela vistelsen, utan bara några dagar för att göra utflykter.

.

.

 

.

.

Vi gillar verkligen att hyra hus eller lägenhet på semestern, det blir så avslappnat och härligt och man kan liksom låtsas lite att man bor där, hehe! Fått många frågor genom åren om det är svårt eller trixigt, eller till och med ”osäkert”  att hyra boende utomlands. Inte alls, är mitt svar på det! Det är precis hur enkelt, och säkert, som helst om man vänder sig till en välkänd uthyrare som tex Novasol. Det är inte svårare än att boka ett hotell. Man går helt enkelt in på deras hemsida här, knappar in, när man vill resa och vart man vill bo, och så är det bara att välja mellan hur många olika boenden som helst och så bokas allt på nätet. Betalar gör man i två steg, en mindre handpenning strax efter bokningstillfället och sedan resten innan resan. När man bokat får man uppgifter med telefonnummer till en person som har nyckel. Denne person kontaktas sedan några veckor innan ankomst så gör man upp om överlämning. Supersmidigt!

.

.

Ser så mycket fram mot sommaren, och är jättespänd på Portixol som vi aldrig besökt tidigare! Men men, det är i sommar det. Nu kör vi lite vinter och skidåkning och fjällstugemys först.

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Så härligt det låter! Där får ni det nog bra. Jag har inte bott i Portixol utan bara besökt hotellet för att äta. Tror att det fortfarande drivs av samma svenskar som har hotell Splendide i Puerto de Soller men jag är inte säker. I vilket fall supergod mat här där jag ätit en av mina bästa måltider. Det är ju heller inte jättelångt från Portixol till Playa de Palma och Can Pastilla där även Puro Beach finns.

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: