5 tips vid hopplöst känslig hårbotten

I annonssamarbete med Maria Nila

maria nila-4

.

.

Ni som följt mig ett tag vet att jag har en typ hopplös hårbotten. Väldigt få hårvårdsprodukter som funkar. Det mesta ger en kliande och sårig hårbotten faktiskt. Jag har provat mig fram genom åren och hittat ett fåtal produkter som faktiskt fungerar, men…

.

.

De fungerar bara under en viss period, sen är jag tillbaka vid ruta 1. Det som funkar bäst är att byta mellan några olika, hela tiden. Vissa känner jag direkt att – nops, detta funkar inte, medan andra känns sköna direkt.

.

.

maria nila-6

.

.

Nu har jag testat Maria Nilas grejer. Produkterna är helsvenska (framtagna och tillverkade i egen fabrik i Sverige), veganska, icke testade på djur och klimatkompenserade.

.

.

Jag har testat serien som heter Heal, den är anti-inflammatorisk (bra där), och innehåller Aloe Vera. De har fungerat superbra och yes, de åker rakt in på listan med hårvård som min hårbotten tål.

.

.

Dock håller jag mig till följande råd vad gäller hårvård för min del. Det funkar bäst.

.

1 Jag har alltid mellan en 3-4 olika sorters schampo och balsam stående i duschen och varierar lite som jag tycker.

2 Tvättar håret väldigt sällan nu mer. Kör torrschampo och ruffsig knut nästan varje dag. När jag ska ha håret utsläppt tvättar jag det, fönar och fixar.

3 Om jag inte blir supersvettig i håret när jag tränat, sköljer jag bara igenom det och lägger i lite hårinpackning när jag duschar. Det är bättre än bara balsam. I övrigt har jag hårinpackning lite då och då när jag har tid. Jag låter det sitta i under en handduk någon halvtimme ungefär, men undviker att lägga det i hårbotten.

4 Har köpt en naturborste gjord av trä och svinborst. Alltså halleluja vad skönt det är att borst håret med den. Blir liksom som massage och jag borstar håret någon minut både morgon och kväll. Den som inte tror att det är någon skillnad bedrar sig. Testa och du kommer att bli fast!

5 Jag försöker att inte ta så mycket i håret. Det håller sig mycket fräschare då och man behöver inte tvätta så ofta. Uppsatt är det bästa för mig, då behöver jag knappt ta i det alls under dagen.

.

maria nila-5

.

.

Om du också vill testa Maria Nila, eller kanske redan har upptäckt fördelarna med det, får du koden Kohl20, med 20% rabatt på ditt köp, från mig att använda i kassan. Du kommer inte bli besviken (och har du redan använt det kan du tjäna en slant på ditt köp med koden!). Riktigt sköna produkter som luktar så gott. Och torrschampot är bara bästa.

 

(Obs! Rosamarkerade ord är klickbara länkar till produkterna)

.

.

Kram

Helena

Kategorier:

Okategoriserade

6 kommentarer

Fråga: Var sminkar du dig? Eller kanske ni har fixat belysning nu i badrummet?
Lider oxå av torr hårbotten, det känns otröstligt till o från, o liksom du så varierar jag oxå mellan ett antal olika schampon…

Gilla

Hej! Jag är jättenyfiken på vad du tycker om produkterna från Albarla, för nu har du väl testat dem ett tag. Bra med tipset om produkter för känslig hårbotten och så härligt när man hittar produkter som funkar.
Catarina

Gilla

Har tipsat om Aleppotvål förut, mig har det hjälpt men det är en omställningsperiod och man måste läsa på så man gör rätt. Jag hade tidigare problem med kliande/flagande torr hårbotten/eksem pga av alla schampon, fick också byta och hålla på. Nu har jag använt Aleppotvål i 1,5 år och har fortfarande en helt ny och frisk hårbotten och håret är mycket mindre fett. För att skjuta på hårtvätten ytterligare brukar jag skölja med bara vatten. Här finns tvålen https://www.kemikalieklok.nu/

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: