Musta äpplen världens bästa idé

haraker-11

.

.

Godmorgon godmorgon

.

Nu ska jag visa er vad jag äntligen fått ändan ur vagnen att göra. Äppelmust på våra egna äpplen!

.

.

Ni vet de där runda fina frukterna som sitter på träden i vår trädgård, och som år efter år hamnat på komposten för att de kommer i såna mängder och för att jag aldrig har tid att ta rätt på dem innan de blir dåliga. Yes, i år behöver jag inte ha dåligt samvete över dem, för nu har jag dem sparade, förpackade och redo att förtäras under en lång tid framöver.

.

.

haraker-3 haraker-12 haraker

.

.

Fem stora kassar med blandade äpplen tog jag med mig till Harakers kvarn där de mustar ens äpplen medan man väntar. Mamma och jag passade på och tog en mysig fika under de 45 minuter som produktionen pågick.

.

.

haraker-6 haraker-7 haraker-9

.

.

Vi satt ute i trädgården i solen och såklart åt vi äppelkaka med vaniljsås. Mysigt mysigt ända till vi upptäckte en orm. Whiiii, jag har nog nästintill ormfobi tror jag… Efter det skyndade vi oss därifrån och upp på asfalten igen.

.

.

haraker-8 haraker-4 haraker-5

.

.

Hur mycket must gav mina 5 kassar äpplen då kan man undra? Jo hela 42 liter praktiskt förpackade, och pastöriserade, i 14 stycken 3-liters bag-in-box-förpackningar.

.

.

haraker-10 haraker-11

.

.

Harakers Kvarn ligger strax utanför Skultuna, som ligger strax utanför Västerås. På deras hemsida kan man boka in sina äpplen i typ ett tvättstugeschema. Sen är det bara att åka dit med sina äpplen på den inbokade tiden, välja 3 eller 5-liters förpackningar och så vänta 45 min. Mustningen kostar ca 30 kr/liter (så det blev en nätt summa på nästan 1300 kronor för mig, hahaha). Men å andra sidan behöver man inte kånka hem juice från affären på ett bra tag framöver, och så vet vi precis var äpplena kommer ifrån!

.

.

Skärmavbild 2019-09-01 kl. 10.37.34Skärmavbild 2019-09-01 kl. 10.36.58Skärmavbild 2019-09-01 kl. 10.37.18

Bilder från vår trädgård förra året

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: