Hyr boende och bil, lev som en ”resident” och spara pengar

handla

.

.

Vet ni vad jag tycker är det bästa med att hyra lägenhet eller villa utomlands på semestern? Jo det är att man kan ”låtsas att man bor där”. Då menar jag inte att jag går runt och låtsas att boendet är mitt, utan mer det att jag lever mig in i känslan av att vara en medborgare i landet där vi är. Alltså jag verkligen älskar att typ storhandla, dekorera balkongen med blommor, laga mat och få diskmaskinen att fungera. Bara en sån sak som att gå ut med soporna, och klura ut hur sopsorteringen fungerar just där vi är, kan ge mig en sån där härlig känsla. Knasigt eller?

.

.

Ett annat trick för att få det att kännas som ”att man bor där”, är att hyra bil under hela vistelsen. Fördelarna med det är många. Förutom det mer uppenbara fördelarna med att kunna röra sig fritt över ett större område, och få möjligheten att upptäcka och se mycket mer av den plats du besöker, behöver du ändå alltid transportera dig till och från från flygplatsen. Med taxi kostar det kanske en slant, som du kan ”dra av” på kostnaden när du hyr bil. I vårat fall betalade vi förra gången vi var här 500 kr enkel resa från flygplatsen till Port de Soller. Fram och tillbaka blev det alltså 1000 kr.

.

.

handla-10 handla-11

.

.

En annan fördel är att du inte behöver handla i överprissatta turistbutiker längs strandpromenaden, utan kan handla till helt andra priser på stormarknader utanför stan. Jag menar bara en sån sak som vatten, som vi förbrukar ungefär 4 flaskor av varje dag. Längs strandpromenaden kostar en flaska med 1,5 liter 10-15 kr medan den på stormarknaden kostar 3-4 kronor. Bara där sparar vi i bästa fall in 300 kr på en vecka, och då har jag inte räknat in annat som yogurt, bröd, juice, frukt, vin, charkisar och annat som vi brukar handla. Vi äter mest bara frukosten hemma, lunch blir på restaurang och så fixar vi middag 1 eller 2 gånger ”hemma”.

.

.

handla-8

.

.

Bilen kostade oss 1800 kr + bensin för en vecka (vi lämnar tillbaka den när vi lämnar lägenheten och flyttar in på hotell i Palma) och jag tror att jag är ganska säker på att de där övriga kronorna som blir kvar på kostnaden när 1000+300 kr ”dragits av”, tjänas in med råge på det vi handlar i livsmedelsväg. Så man kan i princip säga att vi nöjesåker helt gratis hela veckan! Idag tex, ska vi på utflykt till Deia med lunchstopp på boutiquehotellet Ca´s Xorc som ligger uppe i bergen bakom oss.

.

.

Alltså, dagens semestertips – hyr lägenhet/villa och bil och lev som en ”recident”!

.

.

Kram

Helena

.

.

 

 

Kategorier:

Okategoriserade

4 kommentarer

Ser helt underbart ut, har du lite mer foton inuti lägenheten? skulle vara intressant att veta hur/vart man kan hyra den. Njut varenda sekund av semestern!

Gilla

Låter som en underbar idé! Men funderar på vart och hur man hyr utomlands? Är så rädd att stå där på plats och ha blivit lurad…

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: