Före och efter – Från skämsrum till finrum

∼ I annonssamarbete med AJ Produkter ∼

ajprodukter

.

.

Vårt kontor har fått sig en makeover och ingen kan vara gladare än jag! Äntligen ordning och reda och äntligen en harmonisk plats att sitta och jobba på (där det inte ekar när man pratar i telefonen).

.

.

Jag gissar att vi inte är den enda familjen med ett någotsånär större boende som har, eller har haft, något slags ”skämsrum”. Ni vet ett sånt där rum som man stänger dörren till när det kommer gäster. Ett rum där pappershögarna växer, extrastolen från förra släktmiddagen står parkerad, vasen som inte fick plats i köksskåpet har tagit plats, den ouppackade träningsväskan ligger slängd på golvet och letar man efter något som är helt borta kan man ge sig sjutton på att det är där inne den är… I vårt fall är det mitt kontor som har blivit vårt ”skämsrum”. Stundtals helt omöjligt att sitta där inne och jobba och få lugn och ro. Jag brukar få ett ryck bort emellan och röja upp, så jobbar jag där inne några dagar tills det blivit oordning igen, och så börjar det om.

.

.

Nu bestämde jag mig att det får vara nog! Rummet måste bli trivsamt, harmoniskt och framför allt organiserat och lättjobbat så att det går att sitta och jobba där mer än ett par dagar varje månad. A och O är alltid smart förvaring, och här inne fanns det alldeles för lite av den varan. Bäst är dold förvaring som ger ett lugnare intryck. Med öppen förvaring, eller glasdörrar, ser man allt som finns i skåpen vilket ofta ger ett rörigt intryck helt i onödan. En annan sak som är trist är att behöva stå på knä eller vikt som en fällkniv när man letar efter något viktigt papper på botten längst in i ett skåp. Mitt tips där blir – välj ett högre skåp, ett skåp på höga ben eller ett skåp monterat på väggen så slipper du böka dig ned på golvet 10 ggr varje dag.

.

.

kontoret

.

.

Som ni ser på de här före-bilderna var allt bara omysigt och kalt innan plus att jag hade en massa högar med papper på bordet, men jag kunde bara inte med att visa er dem så jag la ut dem i köket innan jag fotade. Vi har tidigare haft lite olika tavlor och speglar och grejer på väggarna, men aldrig fått till det ordentligt, och faktiskt aldrig gett rummet någon kärlek att tala om. Gardiner har också saknats och mattan var inte den roligaste. Men framför allt saknades det vettig förvaring.

.

.

.

.

Förvaringsskåpet här, på höga svarta ben (så praktiskt) från AJ Produkter fick sätta stilen, sen började jag att titta runt bland allt jag redan hade hemma. Onödigt att handla nytt med hela källaren full av saker tänkte jag. Men först behövde jag måla de vita benen/bockarna till skrivbordet i svart. En burk Hobbysprayfärg var lösningen på det problemet 🙂 Mattan låg i källaren och bara väntade på att få komma upp. Likaså gardinerna fanns där nere. Alla gardinpaket hade inte gått åt till tv-rummet så jag hade turen att ha ett set kvar. Den matchiga tavlan har jag haft på stylingar tidigare, men ramen tålde inte den tuffa hanteringen så den har jag nu lagat och så får den hänga här istället.

.

.

ajprodukter-3

.

.

Inne i skåpet har jag organiserat det med praktiska tidskriftssamlare i plast (minns inte vart jag köpt dem), små papplådor med lock bland annat för privata kvitton, minneskort etc. Sen har jag företagets kvitton och fakturor i plastmappar på översta hyllan. Lätta att komma åt och lätt att lägga in när det kommer nya. Innan hade jag ett system med en hög för registrerade fakturor och kvitton till företaget, en hög för oregistrerade fakturor och en hög för privata fakturor som väntade på behandling. Därav alla pappershögar på skrivbordet (åh så stökigt). Nu är allt i dokumentskåpet istället och jag känner mig mycket lugnare och har bättre översikt än vad jag haft på länge. Inom Feng Shui pratar man ofta om att ”rensa i röran och må bättre”. Jag är den första att skriva under på det. Förresten vill jag också tipsa om att spara fina kartonger/lådor som saker ligger i när man köper dem. Dekorativa sådana är perfekta för olika sorters förvaring.

.

.

ajprodukter-4

.

.

Egentligen hade jag kunnat tänka mig ett större skåp för ännu mer förvaring (vart kommer allt ifrån?), men det hade sannolikt blivit för trångt. AJ har dock mängder av förvaring i alla möjliga storlekar och färger. Jag gillar den här svarta färgen som får möbeln att flyta in fint i vår övriga inredning. Den känns liksom mer möbel än förvaringslösning, men med förvaringslösningens fördelar kvar, om ni förstår hur jag menar. Skåpet är tillverkat av laminat, rejält sådan och är lätt att torka av och hålla ren. Det finns flera olika underreden – sockel, benstativ, hjulsats med fästplatta eller ställfötter, men de smala höga benen passade mig bäst. Tack vare att skåpet är så litet går det att hänga på väggen om man vill det – perfekt för små utrymmen och när man behöver spara golvyta. Bra också med skjutdörrar som tar lite plats. Om man vill kan man bygg vidare med fler moduler. Möbelserien Modulus är AJ Produkters mest flexibla kontorsserie med egen design och produktion.

.

.

ajprodukter-5

.

.

Här kan du läsa mer om AJ:s smarta förvaringslösningar och med Rabattkoden Helena15 får du 15% rabatt på dina inköp hos AJ Produkter.

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Jag har aldrig haft ett så ” renskrapat ” skrivbord. Var finns arbetet ? gömmer man kreativitet i ett skåp ? Mitt arbetsrum har alltid varit fullt av projekt både på skrivbord och väggar och annat tillgängligt. Ett kreativt kaos och sååå härligt. Men jag får ju säga att ditt kontor är oerhört snyggt.

Gilla

Ja alla är vi olika. Själv blir jag oerhört ofokuserad när det är oordning runtomkring mig. Måste ha ordning och gärna lite avskalat för att få utrymme för kreativiteten. Kul att du gillade mitt kontor iaf 🙂 Trevlig helg önskar jag dig! Mvh Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: