Svar på era frågor och det verkar vara jobbigt för vissa

vardagsrummet-18

.

.

Hej hej

.

.

Så roligt att ni är så många som verkar gilla vårt ”nya” vardagsrum, även om det inte är färdigt ännu. Det är egentligen inte så mycket saker som ska till, men jag tänkte att jag tar och berättar vad vi har för planer, så får ni kanske en bättre bild av vad vi tänker oss för slutresultat.

.

.

Jag har fått flera kommentarer från läsare med tips på allt från storlek på matta till inspirerande bloggare som jag kan titta på för att få idéer. Det är verkligen kul att ni engagerar er, och jag tar till mig allt ni skriver. Ett antal läsare har också ställt frågor om hur vi tänker kring soffan som vi har tillfälligt. För att alla ska få ta del av svaren, och idéerna som ännu inte hunnit komma på plats, berättar jag om det här tänkte jag.

.

1 Soffan, som bara är tillfällig, behövde vi köpa för att komma igång med ”den nya stilen” i vardagsrummet. Som flera redan uppmärksammat är den här alldeles för liten för det förhållandevis stora rummet. Vi kommer att köpa en stor bekväm soffa som är av modellen den ska vi ha resten av livet, men just den typen av soffa kostar en slant så vi måste a) vara sjukt säkra på vad det är vi vill ha b) ha råd att köpa den 🙂 Alltså avvaktar vi och använder denna så länge. Den smälter in skapligt i stilen och gör det möjligt för oss att leta efter och köpa in saker som sen kommer att passa utmärkt till ”livstidssoffan”. Och ni behöver inte vara oroliga för att den här lilla soffan var ett onödigt köp, för det var den inte. När den nya soffan är inhandlad och på plats kommer den här lilla att få en annan plats i huset, alternativt köpas in i mitt företag och användas till styling. Så, inga onödiga inköp här inte.

.

2 Någon skrev att det blir säkert bra/mysigare när allt lull-lull kommer på plats. Ja och nej skriver jag på det. Vi är inte mycket för lull-lull i form av prydnadssaker osv om det var det som avsågs i kommentaren. Däremot älskar vi snygga lampor och möbler så därför är ett stycke lampa redan på väg hit och ytterligare 2 fåtöljer finns med i slutresultatet (vi väljer mellan 3 olika varianter, men har svårt att bestämma oss).

.

3 Mattor! Jaaa, mattan under matsalsbordet är alldeles för liten, vi vet det. Det var inte meningen att den skulle vara där överhuvudtaget, den hamnade där för en tid sedan av en slump och så har den blivit kvar (skönare för fossingarna när man sitter där och äter om inte annat). Vi ska ha två stooora mattor. En som i princip rymmer alla möbler i vardagsrumsdelen och en som är i perfekt storlek för matsalsmöbeln. Perfekt storlek är fö när man kan dra ut stolen och sätta sig bekvämt medan stolen fortfarande är kvar på mattan. Vi kan dock inte köpa några mattor innan vi valt tyg till soffan.

.

4 Andra inspirerande bloggar. Jag fick av en läsare tips på andra inspirerande bloggare som hon menade att jag kunde titta på för att få idéer till vår inredning (det var förresten inte första gången). Tack för tipset, men hur snygga jag än tycker att de bloggarnas inredningar är, så är det inte riktigt den stilen vi är ute efter. Gillar absolut att kika på det de gör men har som sagt något annat som målbild.

.

5 Vi har inte bråttom! Då och då får jag kommentarer om att det tar sååå lång tid för oss att inreda. Lustigt nog får jag känslan av att det är jobbigare för vissa läsare än vad det är för oss. Jag har fått tips både på hur vi ska kunna skynda på det hela och rena påhopp om att vi verkar ängsliga och har problem att hitta vår stil osv. Nu tar jag detta en gång för alla, och jag använder mig av den gamla klyschan – Det är inte målet som är det viktiga utan vägen dit! Ungefär så, för visst vill vi att det ska bli klart någon gång (blir man föresten helt klar någon gång), men vi tycker att vägen dit är sååå himla kul så för oss gör det liksom inget att det tar tid. Det är klart att jag emellanåt ruttnar ur på att det är halvklart lite här och där, men på det stora hela tycker jag om att leta efter och köpa saker lite då och då, och sedan faktiskt ordentligt glädjas åt varje ny sak istället för att bara pang bom ha allt klart direkt. Dessutom handlar vi mycket vintage och på auktioner och sådant tar tid. Inredning är ett av Magnus och mina gemensamma intressen och vi har fruktansvärt kul tillsammans när vi spånar, planerar, genomför eller drömmer om olika inredningsprojekt. Jag skulle för allt i världen inte vilja vara utan det. Sen är det förstås så att ekonomin sätter gränser för hur fort vi kan färdigställa det vi påbörjar, men det känns å andra sidan hälsosamt och naturligt. Tar man det lite piano från dröm till verklighet så undviker man många felköp och får också chansen att komma på bättre tankar och ändra sig längs vägen.

.

.

vardagsrummet-19

.

.

Så, det var det för nu och såklart blir jag jätteglad om ni fortsätter att ställa frågor och ha synpunkter. Klicka på rubriken i inlägget så kommer ni till kommentarsfältet som ligger längst ned under texter och bilder. Där kan ni ställa era frågor och lämna era synpunkter. Jag lovar att svara, och vet med mig att jag varit dålig på det tidigare…

.

.

Vill du förresten se det senaste inlägget i den här bloggen kan du klicka här

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

20 kommentarer

Jag tänkte härma lurvet på stolarna och undrar om det är ngn form avlös dyna eller om du klätt sitsen med ”lurv” precis vad jag sett in mind så nu tänkte jag slå till taxam svar

Gilla

Vilken snygg matsalsgruppen! Är den inköpt second hand eller finns den i butik? Något i den stilen som jag letar efter.

Gilla

Hej Anita! Bordet är från Carl Malmsten, mina svärföräldrar köpte det på 60-talet och vi hittade det i svärfars källare. Stolarna är Danska från 50-talet köpta i en vintageshop i Skåne. Mvh Helena

Gilla

Hej Madeleine, precis, stolarna är vintage från en shop i Skåne. Ursprungligen kommer de från Danmark och är från 50-talet. ”Dynorna” är fårskinn som stolarna är klädda med.Mvh Helena

Gilla

Alltså stolarna är så jäkla snygga så jag dör! Kan du inte visa fler bilder och berätta mer om dom? Auktionsfynd? Har du fixat sitsen själv? Tell me tell me!! ;D

Gilla

Jag tycker det är jättespännande att se hur vardagsrummet/matsalen växer fram. Med fåtöljer & soffa blir det en rätt cool kombination tror jag!

Gilla

Jag gillar verkligen att ni låter det ta tid att inreda ert hem. Min man och jag gör på precis samma sätt och det är ju det som är sååå kul! Den klassiska stil som ni har är väldigt ovanlig bland influensers men jag tror att det är många med mig som uppskattar dig för just det! De allra flesta hemmen man ser hos influensers, på Instagram, Pinterest med fler medier, de är kopior av varandra i en aldrig sinande, tråkig ström. Tack för att du gör det du gör!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: