Trodde inte mina ögon – vilket fynd

∼ innehåller annonslänkar till Cervera ∼

koppar

.

.

Hej hej

.

.

Vilken rivstart den här veckan fick. Började dagen med att ta emot hantverkare som kikade på vårt kök. Vi har lite planer för det och det är så spännande. Efter det kastade jag mig på hojen för ett möte nere på stan, hem igen och några telefonsamtal senare ska jag nu ge mig i kast med mailboxen innan det är dags för ”kvartsamtal” i skolan. Det går i ett och det gäller att jobba på för att hinna allt!

.

.

koppar-2

.

.

Hinner inte med någon lunch idag, så jag kokade mig lite kaffe och tog en smörgås när jag kom hem. En kopp kaffe och ett gott surdegsbröd från Kopparlundens bageri, med salami, egenodlad tomat och persilja, ska man inte underskatta. Och med det här fina porslinet blir det nästan ännu godare. Ni kan förresten aldrig ana vart jag fått tag på det…

.

.

Återbruket, alltså på soptippen! I helgen var jag där och slängde en massa skräp, och vid avdelningen för deponi, där jag slängde en krossad porslinskruka, såg jag något blått som stack fram under en gipsskiva. Döm om min förvåning när jag lyfte på gipsskivan och hittar en hel servis av det här fina blå porslinet från Arabia (det heter Landscape och producerades fram till 1972). Det mesta hade gått sönder, men 4 hela koppar med fat (1 med nagg) kunde jag i alla fall rädda. Jag vet att det är förbjudet att plocka med sig saker därifrån, men jag kunde verkligen inte låta bli. Vilket oerhört slöseri att slänga en så fin, och hel, servis! Hemma väntade 2 assietter från samma servis. De köpte jag för längesedan på en loppis för 10 kronor.

.

.

Om man inte har samma tur som jag hade kan man istället kika på de här superpopulära kaffekopparna och de här assietterna som är så snarlika. Jag vet att det inte är alla som vill ha traditionella kaffekoppar med fat, utan föredrar att dricka ur ”mugg”, och här och här finns två olika modeller på muggar från samma servis. De är mycket billigare än kaffekoppen.

.

.

koppar-3

.

.

Ha en fin dag vänner, så ses vi senare!

.

.

Kram

Helena

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>