Nya sängen och nya sänglampor

∼ inlägget innehåller reklamlänkar ∼

, .Lampan Mantis finns här hos Rum 21, det gör också de vansinnigt sköna BeachHouselakanen. Örngott här, påslakan här och underlakan här. 

 

.

Ja men då var det väl äntligen dax för lite inredning i den här bloggen, som faktiskt egentligen ska handla om just det. Men eftersom det är min blogg, och det är jag som är den enda chefen här, ja då kan den som ni vet komma att innehålla lite allt möjligt av både värde och mindre värde för er läsare. Ni väljer ju själva om ni vill hänga här eller inte. Jag blir förstås superglad när ni gör det och bugar och bockar varje gång jag ser hur många ni är som väljer att göra det ”i ur och skur”, eller ska man säga i med och motgångar? Ibland har man nämligen världens bästa medvind i bloggandet och ibland känns det som ni vet den där mardrömmen när man är jagad och försöker springa ifrån den som jagar, men man hamnar på ett rullband och kommer ingenstans… Så har det känts för mig ett tag nu. Hoppas att det vänder med det här inlägget. Det brukar kunna vara så. Man får in ett inlägg som känns bra och så fortsätter man bara att rida på den vågen.

.

.

Well well, nu var det sovrummet vi skulle prata om. Efter att ha sovit i en hängmatta (ja bildligt alltså) i säkert 5-6 år så har vi äntligen köpt oss en ny och riktigt riktigt härlig säng (fattar inte hur vi kunnat prioritera så mycket annat onödigt så länge). Den är extra stor 210 x 210 cm för att vara mer exakt, och den är sjukt hög, hahaha! Lexingtons Kristina Linde brukar säga att ”man ska inte lägga sig ned i sängen, utan man ska hoppa upp i den”, och yes Kristina, som vi hoppar. Skulle nästan behöva en stav 🙂

.

.

.

.

Som ni ser är den grå, men det ska den inte vara. Jag ska köpa en beige sängkappa. Det är iofs inte det lättaste vad det verkar  men jag hittar nog en som passar så småningom. Jag var iväg till en butik som säljer sängar etc och sa att jag letade efter en sängkappa. Killen sa att det har vi slutat sälja… Ingen som vill ha sängkappa nu för tiden… Alla lägger så mycket pengar på sina sängar så då vill man visa den och inte gömma den under en sängkappa. Va!!! Har ni hört? Var inte det konstigt? Jag vill absolut ha en sängkappa, dels för att vi köpte en grå säng istället för en beige som vi egentligen ville ha (det var rea på det grå tyget men inte på det beige, skiljde en massa tusenlappar…), men mest också för att jag tycker att det är så mycket snyggare med sängkappa. Hade jag inte velat ha en sängkappa hade jag förstås valt det dyrare beige tyget, men nu tyckte jag att det kändes onödigt eftersom vi ändå skulle dölja den under den där kappan.

.

.

Så har våra nya Mantis lampor kommit! Blev så himla ivrig att jag fick lov att sätta upp dem trots att vi ännu inte har någon strömförsörjning till dem och inte heller några glödlampor. De verkar för övrigt vara av någon slags specialvariant. Hur som haver ville jag få upp dem på väggen för att se hur det kommer bli. Det blev bra. Precis så som vi tänkt oss. Nu ska vi bara få hit elektrikern också.

..

.

.

.

Vad mer ska till i sovrummet förutom sängkappan då? Heltäckningsmatta får det bli, en mjuk och gosig matta att sätta tassarna på när man vaknar. Jag ville lägga in heltäckningsmatta redan när vi flyttade in för 5 år sedan, men Magnus sa blankt nej, nu har han ändrat sig, hehe… Så ska vi förstås ha gardiner. Heltäckande mörkläggningsgardiner längs hela fönsterväggen (som inte syns här). På sikt ska vi också ha en sänggavel, en snygg fåtölj i ett hörn och kanske en mjuk sammetsbänk vid fotänden.

.

.

Sängbord är ett kapitel för sig. Var fasiken hittar man snygga sådana? Jag har gått igenom alla butiker jag kan komma på och inte ens kommit i närheten av att hitta något jag vill ha. Har ni några tips? De ska stämma med lamporna tänker jag.

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

12 kommentarer

Snyggt ljust och fräscht. Grattis till nya sängen! Har inte provat de snygga lakanen ännu, men hört så mycket gott om dem:). Men med brun hund som ligger i sängen behöver jag en annan färg än vitt:).
Vi letade sängbord i en halv evighet kändes det som, men tillslut hittade vi de perfekta hos Slettvoll. Kanske kan vara ett tips?
Ha en fin lördagskväll
Kram Maria

Gilla

Vad fint det blev! Vi köpte sängkappa från Mille Notti (för kontinentalsäng).
För oss blev det en mörkgrå men det fanns fler färger mot beige… kram!

Gilla

Mio syr upp kappor i olika tyger och man kan även köpa till tyg till en eventuell sänggavel. De har flera fina beige tyger.
Titta på mindre byråar till sängbord. Finns mycket fina på Frejas boning.

Gilla

Hej!
Sängbord, svartlackerad stål Domo design.
Sängkappa, kilamobler.se tyg Sahara (bomull) välj höjd/anpassning av sängkappan efter sängen.
(Vid val av bomull kolla om tyget är förtvättat eller hur mycket det kan krympa vid tvätt.
Sänggavel finns även hos dem.

Lycka till!!!

Gilla

Hej igen,
Missade att nämna att kila möbler har stort utbud av sängbord, om ni är ute efter ngt annat än i stål som jag föreslog.
Mvh Ninni.

Gilla

Gaaaah vad fint, skrek rakt ut när jag såg att du klickat hem min all time älskling Mantis, står på önskelistan! Övervägde den stora vägghängda till köket men det fick ju bli Lampe Gras istället! Åh så fint så fint

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Pinkgbacks och trackbacks