Gratis mossa utan läbbiga bugs

.

.

Halloj

.

.

Vet ni att det finns en sak som jag inte begriper mig på i jultider. Varför KÖPER folk mossa och grankvistar? Jag vet att vissa sorters mossor är fridlysta (men typ inte den som växer i min gräsmatta, hahaha) och att man inte får ta granris hur som helst, men ändå. Ni får väl helt enkelt flå mig levande, men nog sjutton går det att ta sig en liten gnutta mossa och några granruskor i skogen utan att få pisk för det. Knalla ut i naturen en sväng och jag lovar dig att du kommer att finna ett omkullfallet träd att ta grenar från, eller några stenar där ditt lilla ingrepp inte syns (läs på om vilka sorter som är fridlysta bara). Det MÅSTE vara betydligt mycket bättre för miljön på det hela taget än att du åker till affären och köper importerad plastförpackad mossa, eller grankvistar som transporterats över halva Europa. På kuppen får du en härlig stund i naturen och en nypa välgörande frisk luft.

.

.

.

.

”Men det är ju så läbbigt med alla småkryp som vaknar till liv om man tar in mossa från skogen” säger ni nu. Inte hela världen säger jag, men om man nu skulle vilja komma till rätta med det, lite mer aggressivt för att inte riskera något haha, ja då kan man alltid ”behandla” mossan förebyggande. En rejäl dusch med ett potent insektsmedel gör susen!

.

.

.

.

Sedan är det bara att lägga på mossan där den ska vara!

.

.

Idag ska jag hem till min älskade barndomsvän och hämta enris på hennes marker. Hon påminde mig om att vi gjorde det för några år sedan. Då hade vi med våra barn och varm choklad och bullar, och det var snöigt och mysigt. Jag hade nästan glömt det, men det var ett fint minne som jag är glad att hon påminde mig om. Det måste ha varit vid förra julbordet jag gjorde 2013. Idag regnar det och är inte i närheten av att vara sådär idylliskt som det var då, men det blir mysigt ändå. Barnen är i skolan så vi får knata ut själva, med gummistövlarna på, och så fikar vi inne istället!

.

.

Du, missade du gårdagens inlägg? Ingen fara, du hittar det HÄR

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

3 kommentarer

Håller med till 100 % 👍 Ut i skogen i ur och skur 🌲och använd det som naturen erbjuder. Hälsa din fina barndomskamrat med många kramar från mig 💖

Gilla

Bra tips där😀👍Ett annat är att lägga mossan i frysen en tag innan den tinas och används🙂
Ha en fin dag😍
Kram😘

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: