Enklaste middagen och så slipper jag fredagskaos

Några grenar från trädgården får funka som ”fredagsbukett” hemma hos oss.

.

.

Hej kära vänner

.

.

Idag är det torsdag och planeringen inför helgen drar igång. Det är helt nytt för mig, det här med att faktiskt planera privatlivet… Normalt sett sker det mesta på uppstuds och så blir det lite hur som helst.

.

.

Min syster och jag är varandras absoluta motsatser när det kommer till att planera vardagen. När hon alltid är steget före är jag alltid två steg efter. Jag ger mig sjutton på att hon aldrig i panik kastat sig in på ICA 17.15 en fredag eftermiddag för att svettig racea runt som en galning efter en vettig snabblagad och god middag + fredagsmys. Jag är också helt övertygad om att hon heller aldrig tvättat upp en partytopp för hand och torkat den med en hårtork vid 20.00 snåret en lördagkväll, eller gått på fest i jeans som inte droppar men kan betecknas som allt annat än torra (ni anar förresten inte vad snabbt ett par jeans torkar på kroppen). Att slita fram dammsugaren och kryssa fram mellan ouppackade ICA-kassar och en överfull tvättkorg samtidigt som kvällens middag och ”fredagsmyset” ställs i ordning existerar inte i hennes värld. Allt det där fixade hon dagen innan…

.

.

Hur kunde det bli såhär med mig? Syrran gör som mamma gjorde/gör, och vad sjutton jag håller på med kan man ju fundera över. Hur som helst blir det lugn och mysig fredagkväll här också så småningom, möjligen lite senare bara 🙂

.

.

Nåväl, nog för att jag fyller 45 år nästa vecka men det är faktiskt inte omöjligt att lära gamla hundar att sitta. För några veckor sedan bestämde jag mig för att faktiskt börja ”jobba” med lite framförhållning inför helgen. Vi har nu storhandlat på torsdagen flera veckor i rad och fredagen har dessutom startats i ett nystädat hem med tomma tvättkorgar! Hur skönt som helst!

.

.

Detta innebär alltså att jag på fredagseftermiddagen i stället för att köra ”panikracet” kan laga mat i lugn och ro och njuta av det. Känns som att helgen blir längre på något vis.

.

.

Så, idag blir det till att städa och handla och slänga i några tvättar i maskinen. Blommor från torget struntar jag i och plockar in något från trädgården istället (gratis och så sparar jag tid). Till middag ikväll blir det den här enkla och enormt tidsbesparande rätten som lagar sig själv medan jag dammsuger.

.

.

.

.

Klyfta rå potatis och skär falukorv och zucchini i halvmånar. Lägg på smörpapper i långpannan. Lägg en gren med körsbärstomater och skalade gröna sparrisar uppe på. Ringla över olivolja. Salta och peppra innan du stoppar in i ugnen i 225 grader ca 40 min (håll koll och provsmaka potatisen). Servera med fetaost!

.

.

.

.

Helt enkelt perfekt middag en torsdag när du förbereder för en fredag 🙂

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

2 kommentarer

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: