7 tips – så hittar du bästa loppisfynden

.

.

Alltså loppis är så himla kul – ibland…

Verkligen inte alltid, och verkligen inte allt!

.

.

Jag kan säga det direkt, jag har svårt för textilier på lopps. Många hittar snygga och kul kläder osv men det klarar jag bara inte av. Det går inte. Samma sak med soffor fåtöljer och mattor. Nej, inte ”my cup of tea”. Men däremot keramik, glas och porslin.

.

.

Jag älskar att fynda allt sådant!

.

.

.

.

Just nu har jag fått en ”hang up” på keramik från Höganäs. Jag hoppar de vanliga krukorna och letar efter tallrikar, uppläggningsfat etc. Snyggt att duka med (som variation till min Blå Blomservis) tycker jag 🙂

.

.

De vita småskålarna är perfekta till förrätts-soppor eller desserter, hoppas hitta fler för jag har bara 4 st. Betalade 10 kr st för dem. Samma med tallrikarna 10 kr. Älskar att man typ får en begagnad hel servis för summan av 1 st ny.

.

.

.

.

Vilka är då mina bästa tips?
.

  1. Kolla upp vilka dagar de fyller på nya varor och var där när de öppnar butiken. Utanför Läkarmissionen i Västerås är det kö lördag morgon 10.00, se till att stå först. Skippa exempelvis Myrorna på stan där de fina värdefulla sakerna sorteras ut och aldrig kommer in i butiken till allmänheten…
  2. Hittar du något som du inte är 100% säker på eller knappt ens 50% säker på, lägg det i korgen ändå, annars tar någon annan det och möjligheten att ändra sig försvinner.
  3. Ha alltid laddat batteri i telefonen. När du hittar något du gillar, vänd upp och ned och leta efter stämpel. Själv letar jag alltid efter svenska klassiker från Uppsala Ekeby, Gefle porslinsfabrik, Rörstrand, Gustavsberg osv. Är du osäker på stämpeln och om priset verkar rimligt Googla!
  4. Börja loppisbesöket med en ”flygande besiktning” av möbelavdelningen. Där ser du snabbt vad som är intressant och vad som inte är det.  Glas och porslinsdelen tar mycket längre tid…
  5. Gör en ganska snabb grovinventering av hyllorna och leta efter uppenbara fynd. Dvs sådant du bara faller pladask för direkt. Gå sedan igenom hyllorna systematiskt och missa inte hyllan längst ned. Huka dig ned för att se ordentligt, ibland står godsakerna bortglömda inne i ett hörn.
  6. Glöm inte att kolla bokavdelningen. Leta efter stora snygga coffetable books, finns inte jätteofta, men när du väl hittar dem kostar de typ 25 kr istället för kanske 700 kr i butik. Hittar du böcker du gillar men som ser slitna och trista ut – ta av omslagspappret och kolla om pärmen är fräsch och fin!
  7. Ta en koll på tavlorna innan du går hem. Tänk motiv och ram som två separata prylar. Ett snyggt motiv förfulas av en trist ram och en snygg ram kan se sjukt tråkig ut med ett fult motiv. Föreställ dig hur det kan bli med ny ram till den fina bilden eller nytt motiv i den fina  ramen!:
    :

.

.

Har du några bra tips du vill dela med dig av? Berätta gärna det här!

.

.

Kram

Helena

.

.

Kategorier:

Okategoriserade

1 kommentar

Mitt bästa tips är att ha ett öppet sinnelag. Alltid svårt att leta efter något speciellt på loppis. Det otippade spontana inköpet blir oftast det bästa köpet och det är ju kanske det som är det roliga med loppis också!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>