Praktisk eller lyxig – vad ska man välja

.

.

God kväll på er

Hur har ni haft det? Jo tack, själv har jag haft det bra. Sov lääänge i morse, vilket var himla skönt. Har kommit lite ”fel på” när det gäller det där med sömnen på sista tiden. Jag har varit trött, lagt mig supertidigt och då istället vaknat typ vid 03.00 på natten och inte kunnat somna om. Suck, vad irriterande! Men i natt sov jag 9,5 timmar i ett streck, jippi!

Annars har vi idag varit och kikat på ny bil. Vi har två bilar idag, vilket är helt onödigt 99% av tiden, men den där 1% -aren då vi behöver 2 har det naturligtvis varit toppen att ha varsin. Total frihet att aldrig behöva ta hänsyn till någon annan. Men som med det mesta har den där friheten en baksida – kostnaden. Jag menar tänk själv vad det kostar att ha en bil, som ändå är relativt ny (den har  inte gått många mil), bara stå för det mesta. Nej, det går bara inte att ha det så.

Vi sa redan när vi flyttade in till stan för 3 år sedan att vi bara skulle ha en bil, men ännu har vi inte gjort oss av med den andra. Nu har vi bestämt oss för att ta tag i saken. Vi säljer båda och köper en ny istället en 4-hjulsdriven.

.

Ghhhaaa, vad ska man välja för biiil? Vi har två spår:

.

.

Nr 1, Renata Klumska-spåret – Friluftslivet, med plats för fiskespön, packning, termosar, guppiga vägar och volym. Praktiskt och miljövänligt med ”Plug-in hybrid” – Mitsubishi Outlander.

.

.

Nr 2, Glidarspåret – Lyxig miljö, outstanding comfort, sjukt snygg design, känsla och en massa lull-lull – BMW X4.

.

.

Båda kostar ungefär lika mycket i inköp.  Mitsubishin är dock betydligt billigare i drift alla dar i veckan, medan BMWn är överlägset snyggare och skönare alla dar i veckan… Alltså, blir det hjärnan eller hjärtat som får välja.

Jag älskar lyxiga bilar, och har alltid drömt om att ha en sådan. Larvigt kanske, men sådan är jag. Dessutom åker jag mycket bil, och om jag nu äntligen känner att jag har jobbat så mycket att jag har råd med en lite lyxigare variant (lyxig i mina ögon i alla fall), kommer jag att köpa det. Så det blir hjärtat eller hjärnan alltså.

Hur tänker ni?

.

.

Nu ska jag ta och göra mig vacker (försöka i alla fall), för ikväll ska vi fira världens bästa Sara som fyller 40!

 

Kategorier:

Okategoriserade

39 kommentarer

Vi har en Outlander hybrid. Har bara haft den en månad, men vi är jättenöjda.
BMWn var superfin också! Men den verkar vara tvådörrars? Hade inte funkat för oss med två småbarn.

Gilla

Vi tänker med hjärnan när det gäller bilar! Köper aldrig ny bil, alltid 2 år begagnad. Jag har en Toyota Highlander 4W som jag trivs jättebra med, tror inte den säljs i Europa men det är som en större variant av Toyota RAV.

Gilla

I och med att vi har egen stuga blir det inte särskilt mycket packning när vi åker dit. Vi har allt där uppe, mest bara lite kläder som åker fram och tillbaka då vi inte har någon tvättmaskin där uppe. Mvh Helena

Gilla

Hahaha, jag har gett mig den på att jag till slut bara ska ha en liten weekendbag med mig när vi åker. Inte riktigt där ännu, men slimmar packningen mer och mer för varje gång. Vi har aldrig tex mat med oss, kylen står på året runt och det vi behöver köper vi där. Har full uppsättning av typ smink, hud och hårprodukter på plats. Vinförrådet fylls på rejält ibland bara, inte varje gång. Vi har alla skidkläder där, tar hem och tvättar om det behövs bara. Lillan har gosedjur och leksaker och pennor och pyssel där, så det behöver vi inte packa. Vi har också dubbla uppsättningar av laddare, mobilt bredband etc (hade vi inte i början). Ja, så det blir typ bara kläder och rena handdukar att packa 🙂 Mvh Helena

Gilla

In My Dreams! Förbrukar en väska bara på underställ och skidstrumpor…Det var lättare när grabbarna inte var stora som vuxna män…Får nog bli tvättmaskin när vi renoverar badrummet. Då tar jag bara handväskan och åker!

Gilla

Jag skulle välja Outlandern! Den är snygg, och tycker hybrid ligger i tiden. Jag kommer absolut välja en miljöbil (elbil) nästa gång. Jag har en Audi A3 som jag haft i 6 år och går som en klocka, vi är lite Audi-nördar i min familj och vi har en A5a diesel med (vi jobbar ju på olika orter) och det är bra med kvalité OCH bränslesnålt, men inte onödigt dyrt och lull-lull — svår balansgång 😉 Lycka till!

Gilla

Gå på x4:an:) vi har alltid haft BMW. Sist hade vi en X6:A som vi var jättenöjda med men dock gått över till Range Rover. BMW Suv är jättebra kram Anne

Gilla

Om det är de två du väljer mellan så helt klart BMW. Har kört Mitsubishi förut och det är väl helt ok men mitt intryck är att de är ”plastiga”. I BMWn har du en bil med kvalitet. För mig är komfort, kvalitet och framförallt körglädje viktigt.

Gilla

Just den BMWn såg jag nyligen för första gången ! Hua så gräsligt oproportionerligt monster nä Äää ! Vi har själva en Audi quatro supernöjda fyrhjulsdrift och snygg. Förorten Helena var jag inne på Petras blogg House of Philia hon hade en kopia av din pedistal Snyggt:)) kram till min favorit bloggare

Gilla

En sådan antik pedistal har jag med, fast just nu står den hemma hos min dotter. Kanske ska jag ta hem den, den var riktigt snygg till allt det vita.
Förr var den väldigt vanlig i många svenskars hem. 🙂

Gilla

Svårt att råda när det gäller bil tycker jag. Lite var som passar bäst, ungefär som att köpa jeans tycker jag.
De sitter inte lika bra på alla. 🙂
Är själv i tankarna om jag ska köpa ny bil eller inte, min har några år på nacken nu. Och det skulle vara kul med ny bil. Fast för egen del blir det en liten och nätt. 🙂

Gilla

Det finns den typ av bilar för betydligt lägre pris, och varför måste ni ha fabriksny? Eftersom ni inte kommer särskilt långt med er inredning av huset, händer inte mycket där, och det är ju trots allt inredning som är både ditt intresse o arbete, så kanske mindre pengar på bil vore ett smart drag?

Gilla

Det går inte att köpa begagnad bil med leasingavtal i företag. Inredningen i huset har vi inte bråttom med, så det är inte något som skulle förändras i och med bilköp eller inte. Mvh Helena

Gilla

Välj svenskt! Rattar runt en XC90. Gudomlig körkomfort. Vi har också spanat på BMW men jag tycker i ärlighetens namn att deras större modeller är riktigt fula.. Får lite ”rysk maffia vibbar” av dem..

Gilla

Jag vet inte hur ni som vill ha BMW tänker, men jag vill inte skylta med att jag har råd med en BMW, den är dessutom mer stöldbegärlig och står en sådan utanför huset så tänker jag att tjuvarna förstår att man har huset fullt med värdesaker. 4-hjulsdrift som går i när det behövs är ju hur bra som helst när man älskar att åka till fjällen! Vi har en sådan från VW och är nöjda 🙂

Gilla

BMWn är inte dyrare än tex en Volvo eller Mitsubishin som vi också tittat på. Jag har haft 2 BMW tidigare och gillar känslan i dem. Det är väl som ett par jeans ungefär, eller dator, man har sitt favoritmärke

Gilla

Em.. jo.. BMW är i allra högsta grad rätt mycket dyrare än Volvo och VW.. Vi betalade 250 tusen för vår fyrhjulsdrivna VW. Den BMWn du lagt upp går ju för en halv mille med tillval dessutom. BMW skyltar status mer än någon annan av dessa märken och drar åt sig uppmärksamhet.

Gilla

Tänk med hjärtat, vi har 3 bilar och vi är bara 2 st. Vi har en Porsche Cayenne SUV, en peugeot och en alfa romeo, onödigt men härligt, och dom pengarna känns inte eftersom vi köpt dom kontant alla 3 så slipper man tänka på avbetalning.

Gilla

Vi kör till Skåne då och då, Volvo XC70, diesel, känns trygg och ligger bra på vägen. När det gäller bilar, tycker jag nog förnuftet ska vinna…:)

Gilla

Med risk för att låta extremt tråkig… Välj den första! Den verkar ju svälja allt som kan behövas för att åka till fjällen och drar den mindre bensin är det ju ett plus för miljön (och tänk på vad ni spar och kan lägga på inredning)!

Men har inget körkort och bilen jag ägt var ej Nissan från typ -89 (övningsköra bil)… Så oavsett val blir det nog bra!

Gilla

Jag hade garanterat valt BMWn, Så snygg! Och som du skriver, du använder bil mycket och då känns det ju som att du ska ha den skönare och snyggare varianten som du trivs bäst i.

Gilla

Jag har en X4 och är jättenöjd. Har även stuga i Björnrike så jag vet att den sväljer en hel del packning och är jättebra att köra i vinterväglag:) lycka till med ditt val!

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>