Snabba fredagsmatstipset

Jag antar att jag inte är ensam om att ibland vara helt slut när fredagen kommer.

Något fredagsmys med färska snittblommor, tipptoppstädat hem och trerätters fredagsmeny är det sällan tal om. Får vara glad om förra veckans blombukett fortfarande har några kronblad kvar, huset är skapligt i ordning (förutom varannan fredag när vi haft städet här) och jag orkar få till en snabblagad, men smarrig, middag vi kan njuta av i all enkelhet.

En gång i tiden när den här bloggen hette På vår Udde och vi bodde en bit utanför stan, längst ut på en udde i Mälaren, hade jag under en period tips varje torsdag på snabb och lättlagad fredagsmat.

Det var ett uppskattat inlägg och jag har flera gånger fått frågan om jag inte kan börja med det igen. Nu känner jag att det är dags.

Det finns så mycket härliga recept ute i bloggvärlden så varför skulle någon ens intressera sig för vad jag har att rekommendera?

Jo, därför att det är varken lchf eller fettsnålt eller ”viktväktarish” eller krångligt eller tidskrävande eller dyrt eller något annat som gör att man drar sig för att göra det. Poängen är att det är gott, snabbt och enkelt att laga och så är det inga dyrbara ingredienser.

Sådär ja, då kör vi!

 

Papas pasta!

(vi kallar den så)

Handla hem:

Pasta

2 burkar tonfisk i vatten

1 burk oliver (jag hade köpt fel, det skall vara gröna oliver egentligen)

1 förp Fetaost (jag tycker nästan att den billigare salladsosten är godare, den är mjukare och mer gräddig)

Olivolja

Körsbärstomater

Vitlök

Gör såhär:

1. Koka 300-400 g pasta (godast med någon form av spagetti) i ordentligt saltat vatten.

2. Blanda tonfisk, olivolja, 1-2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar.

3. Dela körbärstomaterna och tärna fetaosten.

4. Blanda den avrunna pastan med tonfiskgojset i pastakastrullen, smaka av med olivolja (man kan ha ganska mycket så att det blir lite slirigt), salt och peppar.

5. Häll upp pastablandningen på ett stort fat och strö tomater, fetaost och oliver över. Blanda försiktigt!

Servera med det rödvin du har hemma för dagen!!

Smaklig måltid!!

Kram kram

Helena

Kategorier:

recept

14 kommentarer

Hej Helena! Jag gillar din blog mer och mer, hur du skriver och resonerar, och tycker att diskussionen tidigare var ett friskt inslag. Det är också så kul att din bas är Västerås! (Jag är uppvuxen i Sala). Måla en Stringhylla – ‘får’ man det? Jag har fått tre stycken från mina föräldrar, äkta fr 60-talet och är rädd att jag förstör dem om jag målar dem.

Gilla

Jag skulle nog inte måla en Stringhylla i original… Min är ny, dvs jag köpte den när de började reproduceras för några år sedan. Men original, nja jag vet inte jag… Nog ingen bra idé!
Kul att du uppskattade diskussionen, precis som jag själv gjorde. Hoppas kunna få till lite mer sådant framöver.
Jag har lite Sala i mig, då min mamma är uppvuxen i Fläckebo där min mormor och morfar bodde nästan hela livet.
Ha en fin helg //Helena

Gilla

Hej Helena,
Gud vilken bra idé med ” snabbfredag” !
Fredagsmyset ger mig fredagsångest… mitt hem är ett kaos varje fredag, skidskor blandat med veckan smutstvätt och leksaker utspridda över hela huset.
Ibland känns det som om alla utom vi har nystädat, krispiga vita buketter och en fantastisk meny planerad till en flaska kyld Chabli.
Jag är helt slut som artist, hinner knappt handla innan hämtning på fritids och skäms för att jag är en såå dålig mamma där fantasin och orken stannar vid ”barntacos”
Men detta, det kan tom jag klara av!
Tack 🙂
Jag har hängt med sen några år tillbaka och älskar ditt ”nya jag” (nya på ett bra sätt, om du förstår hur jag menar)
Även om vi kanske inte har riktigt samma stil så måste jag få säga att ni håller på att skapa ett fantastiskt vackert hem, och jag njuter verkligen av dina fina bilder!
Tack för att du delar med dig och bjuder upp till vettiga diskussioner.
Härligt ärlig och prestigelös, Heja Dig!
Trevlig Helg!
Kram
Petra

Gilla

Tack Petra för din kommentar. Jag lovar dig att du inte är ensam i världen om att ha kaos hemma på fredagarna. Tänk på att många bloggare idag livnär sig på sina bloggar och har all tid i världen att ordna och fixa hemma (det är ju deras jobb liksom). Du är säkerligen ingen sämre mamma än någon annan och vadå, ”barntacos” gör ju vilken unge som helst lycklig!!!
Ha en härlig helg nu och släng åt ungarna en påse chips vid tv:n ikväll efter middagen så kan du slappa med ett glas vin och ett bra magasin med gott samvete!!
Kram Helena

Gilla

Lägg till en respons

Ditt namn, e-postadress och kommentar krävs. Vi kommer inte publicera din e-post.

Följande HTML-taggar kan användas i kommentarfältet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <pre> <q cite=""> <s> <strike> <strong>